Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Ντουμπάι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό έλεγχο κατά 90% η πυρκαγιά λένε οι αρχές.

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμός από την τεράστια πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι.

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Ντουμπάι

Οι αρχές αναφέρουν πως ο θάνατος του ανθρώπου προήλθε από καρδιακή προσβολή εξαιτίας του πανικού.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως ο ουρανοξύστης 36 ορόφων εκκενώθηκε και πως η πυρκαγιά είναι κατά 90% υπό έλεγχο.

------------

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Ντουμπάι


Η φωτιά ξεκίνησε από τον εικοστό όροφο του ξενοδοχείου Address Downtown στο Ντουμπάι και ένας Ιταλός τουρίστας τράβηξε τα πρώτα λεπτά με τις φλόγες να επεκτείνονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο διαθέτει πάνω από 800 δωμάτια και 7 εστιατόρια με τις αρχές να επιμένουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



------------

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη πυρκαγιά στο ξενοδοχείο του Ντουμπάι


Σε νύχτα τρόμου εξελίχθηκε η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ουρανοξύστη όπου στεγάζεται ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του εμιράτου, την ώρα που σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι για να παρακολουθήσουν επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Μπουρζ Χαλίφα που είχε προγραμματιστεί.

Όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του Mega, ένας άνθρωπος έπαθε καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ενώ άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από κοντά την μεγάλη φωτιά στο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι.

Δείτε το βίντεο από το Mega



------------

Φωτογράφος κρεμάστηκε με σχοινί στο κενό από τον 48ο όροφο

Ο άντρας προσπαθούσε να γλιτώσει από την πυρκαγιά σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.

Ένας φωτογράφος κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας ένα σχοινί από τον 48ο όροφο και παρέμεινε εκεί να αιωρείται στο κενό για τουλάχιστον μισή ώρα, προκειμένου να γλιτώσει από τις φλόγες που τύλιξαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Ντουμπάι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Η πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων στο κέντρο του Ντουμπάι, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα) κι ενώ χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το 2016.



Ο φωτογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε ένα τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

«Έχει ξεσπάσει φωτιά» φώναξε ο φίλος του τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι».

Καθώς δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και φοβούμενος ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε ότι η «μόνη επιλογή που είχε» για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.



«Είδα ένα ανθεκτικό σκοινί», το οποίο ήταν δεμένο στην εξωτερική πλευρά της ειδικής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των τζαμιών στα παράθυρα του ξενοδοχείου.

«Ξετύλιξα γύρω στα 30 μέτρα, έδεσα το σκοινί στη ζώνη μου και στον φωτογραφικό μου εξοπλισμό και κατέβηκα από το μπαλκόνι».

Το σκοινί «με έσωσε» υπογράμμισε ο ίδιος. «Δε γνώριζα τι συνέβαινε πιο κάτω. Φοβόμουν ότι λιποθυμήσω λόγω του καπνού». Μόνο ένας τοίχος χώριζε το μπαλκόνι του από τις φλόγες. «Η φωτιά βρισκόταν πολύ κοντά μου» τόνισε ο φωτογράφος.



Ο άνδρας προειδοποίησε τους συναδέλφους του με το κινητό του τηλέφωνο απευθύνοντας έκκληση να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τριάντα και πλέον λεπτά αργότερα, τον διέσωσαν οι άνδρες μιας ομάδας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που κατάφερε να ανέβει στον 48ο όροφο. Δεν είχε πάθει το παραμικρό.

«Νομίζω ότι ήμουν ο μόνος που απέμεινε εκεί για τόσο μεγάλο διάστημα» σημείωσε ο φωτογράφος.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.