Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καμιά γυναίκα δεν είναι 100% straight, υποστηρίζει νέα έρευνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμα κι αν είχατε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για το αντίθετο φύλο από το νηπιαγωγειο, η γυναικεία φύση φαίνεται ότι είναι περισσότερο περίεργη, απ’ ότι νομίζετε. Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική θεώρηση Journal of Personality and Social Psychology.

Ειδικότερα, για την έρευνα οι επιστήμονες ζήτησαν από 354 γυναίκες – λεσβίες και ετερόφυλες – να παρακολουθήσουν ερωτικά βίντεο που χαρακτηρίζουν και τα δύο φύλα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συσκευές εντοπισμού για να καταγράψουν τις κινήσεις των ματιών τους, αν ήταν διεσταλμένες οι κόρες τους κλπ.

«Στο εργαστήριο είδαμε όλες τις γυναίκες να αναστατώνονται σημαντικά από τις άλλες γυναίκες στο βίντεο», λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Gerulf Rieger.

Όσο κι αν είναι ενδιαφέροντα τα ευρήματα της έρευνας, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Κατ 'αρχάς, οι περισσότερες από τις συμμετέχοντες ήταν μορφωμένες και με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ήταν όλες φιλελεύθερες – γι’ αυτό και δεν ήταν αντιπροσωπευτικό το δείγμα, αφού δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι. Και δεδομένου ότι οι επιστήμονες είχαν ζητήσει την άδεια από τις γυναίκες να παρακολουθήσουν τις αντιδράσεις τους, το δείγμα πιθανότατα να ήταν αρκετά ανοιχτό σεξουαλικά. Τέλος, δεδομένου ότι αυτό το πείραμα έλαβε χώρα σε ένα εργαστήριο, οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι οι διαπιστώσεις θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικές αν το πείραμα διεξαγόταν υπό συνθήκες πιο ιδιωτικές.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί τονίζουν πώς ακόμη και οι γυναίκες που φαντασιώνονται άλλες γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να προχωρήσουν περεταίρω. Ή ίσως και να είναι καιρός να εξετάσουν το ενδεχόμενο...


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.