Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και στη Νάπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο είναι η τρίτη πόλη που λαμβάνει μέτρα για περιορισμό του νέφους.

Η Νάπολη προστέθηκε σήμερα –μετά το Μιλάνο και την Ρώμη– στις πόλεις της Ιταλίας οι οποίες απαγορεύουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε καθορισμένες ώρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, που έχει ανεβεί σε ανησυχητικά επίπεδα, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Αυτή την εβδομάδα οι άλλες δύο ιταλικές πόλεις επέβαλαν περιοριστικά μέτρα, καθώς η συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων ξεπέρασε το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του ασυνήθιστα ξηρού χειμώνα.

Η χρήση κεντρικής θέρμανσης σε πολλά δημόσια κτίρια επίσης περιορίστηκε, βάσει των μέτρων που αποφασίστηκαν από τον δήμαρχο της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις και θα παραμείνουν σε ισχύ για έξι ημέρες, από σήμερα έως την 8η Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Λούκα Γκαλέτι κάλεσε να αναβαθμιστούν τα πεπαλαιωμένα συστήματα θέρμανσης, μια μέρα μετά την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα δαπανήσει 12 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, ο Γκαλέτι διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η ρύπανση έχει αυξήσει το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας και κατηγόρησε όσους επιδίδονται σε «απαράδεκτη κερδοσκοπία» από την κρίση του νέφους.

Παράλληλα εμφανίστηκε να απαντά στους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής, ανάμεσα τους και στον Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), ο οποίος έγραψε σήμερα στο ιστολόγιό του ότι η Ιταλία ψήφισε να αποδυναμώσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τις εκπομπές ρύπων και ανήρτησε μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του Γκαλέτι με μια μάσκα στο πρόσωπο και με την ετικέτα «υπουργός Ρύπανσης».

Οι αρχές σε πολλές περιοχές της Ιταλίας σημείωσαν πως οι ανησυχίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση συνέβαλαν στην απόφαση τους να απαγορεύσουν την παραδοσιακή χρήση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.