Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σε αντιπλημμυρική προστασία προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Στην αντιπλημμυρική θωράκιση των δήμων της Αττικής προχωρά η περιφέρεια, διαθέτοντας 80 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζουσες ελλείψεις υποδομών αλλά και να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων, σχετικών με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, από όπου και η χρηματόδοτησή τους.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 5 της περιόδου 2014-2020 και στόχο έχουν την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν την ολοκλήρωση των σχετικών έργων της προηγούμενης περιόδου, αλλά και νέες παρεμβάσεις, κατά προτεραιότητα στις χαρτογραφημένες ζώνες υψηλού κινδύνου πλημμύρας. Επίσης θα γίνουν και στοχευμένες δράσεις για την εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνων Απορροής Ποταμών και την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων της Αττικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.