Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ανοίγει η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας - Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλήθος ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις.

Με την ταινία «It's all that Jazz to me», των Νίκου Ξανθόπουλου και Κυριάκου Λιαράκου, σε σκηνοθεσία του δεύτερου, και συναυλία jazz με Νορβηγούς μουσικούς, ανοίγει η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας - Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και θα παρουσιάσει πλήθος ταινιών, πολλές από τις οποίες είναι φετινές ή περσινές, εστιάζοντας στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ - ενώ θα ενεργοποιήσει και σημαντική εκπαιδευτική ζώνη. Θα πλαισιωθεί επίσης, από παράλληλες εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα είναι σεμιναριακές, με τη συμμετοχή ξένων πανεπιστημιακών.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, εξέφρασε ικανοποίηση για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τονίζοντας πως η Καλαμάτα θα είναι το επίκεντρο κατά τη διεξαγωγή του, καθώς σ' αυτήν θα προβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών - ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αμαλιάδα, στη Σκάλα Λακωνίας και στο Άργος.

Ο κ. Ηλιόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου και τη σκηνοθέτιδα, Κλεώνη Φλέσσα, τις οποίες αποκάλεσε «ψυχή της διοργάνωσης», κάλεσε δε το κοινό να προσέλθει στην τελετή έναρξης, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Σχετικά με την τελετή έναρξης, αύριο βράδυ, στην οποία θα προβληθεί η ταινία «It's all that Jazz to me» (διάρκειας 75 λεπτών), ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, εξήγησε πως πρόκειται για μια ταινία που αναφέρεται σε Νορβηγούς μουσικούς, οι οποίοι δημιούργησαν το Φεστιβάλ Μάνης, ενώ η συναυλία jazz που θα ακολουθήσει θα είναι επίσης με τους Νορβηγούς μουσικούς: Ann Helen Hjemli φωνή, Johnny Lauritzen σαξόφωνο και Rodrigo Villagra κοντραμπάσο, με τους οποίους θα συμπράξει το σύνολο Jazz Steps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Θα παίξουν οι: Μιχάλης Μπαστακός κιθάρα, Παναγιώτης Τζουμάκης κιθάρα, Γιάννης Δίσκος σαξόφωνο, Σωτήρης Παπαδέας τύμπανα. Υπεύθυνος από πλευράς Δημοτικού Ωδείου είναι ο Σύλβιος Σύρρος.

Ο κ. Γυφτάκης εξέφρασε χαρά για τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου στην τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τόνισε πως το Ωδείο είναι ανοικτό σε σύμπραξη με οποιοδήποτε φορέα θέλει να κάνει κάτι σημαντικό για την πόλη.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.