Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ζητούνται αστροναύτες: Μισθός από 66.000 μέχρι 145.000 δολάρια τον χρόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν ως παιδί ήθελες να γίνεις αστροναύτης σαν τον Νιλ Άρμστρονγκ, η NASA κάνει τα πάντα για να σε δελεάσει να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!

Από τη μια στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) ανεβάζει νέες φωτογραφίες του Κόκκινου Πλανήτη από το Curiosity σε νέες ανεξερεύνητες τοποθεσίες, διαφημίζοντας τον μελλοντικό προορισμό και από την άλλη με δημόσια ανακοίνωσή της δέχεται βιογραφικά για αστροναύτες!

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη χρόνο για να υποβάλουν τα βιογραφικά τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 18η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την περιγραφή των θέσεων εργασίας, ζητούνται γυναίκες και άνδρες για να εργαστούν στην Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) με κανονικό ωράριο και μισθούς που κυμαίνονται από 66.000 δολάρια μέχρι 145.000 δολάρια τον χρόνο!

Στην περιγραφή των λιγότερο τεχνικών θέσεων η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη, οι υποψήφιοι «δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία πλοήγησης αεροσκάφους και δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σήμερα περισσότερα διαστημόπλοια για τη μεταφορά ανθρώπων από κάθε άλλη στιγμή στην Ιστορία αναπτύσσονται στις ΗΠΑ. Οι μελλοντικοί υποψήφιοι αστροναύτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Διάστημα σε βάθη που η ανθρωπότητα δεν έχει ξαναφτάσει».

Αποστολές
Όσοι εντέλει επιλεγούν για την αποστολή στον Αρη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν θα πάνε κατευθείαν στον «κόκκινο πλανήτη». Πρώτα θα γίνουν δύο αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν δύο αμερικανικής κατασκευής διαστημόπλοια, το CST-100 Starliner της Boeing και το Crew Dragon της SpaceX, του Ελον Μασκ.

Αυτά τα σκάφη θα μεταφέρουν το καθένα από 7 αστροναύτες στον ISS. Επιπλέον οι αστροναύτες θα ξαναταξιδέψουν στο Διάστημα, με το σκάφος Orion το οποίο θα εκτοξευθεί με τον νέο πύραυλο προώθησης που αναπτύσσει η NASA και ο οποίος είναι γνωστός ως NASA's Space Launch System. Η αποστολή αυτή θα γίνει το 2020, οπότε και οι αστροναύτες εντός του σκάφους Orion θα εξετάσουν δείγματα από αστεροειδή που θα έχει νωρίτερα επισκεφθεί ειδικό ρομπότ. Σύμφωνα με τη NASA, τα συστήματα που αναπτύσσονται θα δώσουν την ευκαιρία στους αστροναύτες να επισκεφθούν έναν αστεροειδή μέχρι το 2025 και τον Άρη μέχρι το 2030!

Πράγματι, όσο περνάει ο καιρός οι αποστολές στον Άρη, όπως αυτή του Curiosity, στέλνουν πίσω στη Γη σημαντικά στοιχεία για τον «κόκκινο πλανήτη», που οι άνθρωποι της NASA ελπίζουν ότι θα φανούν χρήσιμα για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου το ρομπότ Curiosity έφτασε πρόσφατα σε μια περιοχή με τεράστιους αμμόλοφους που θυμίζουν αντίστοιχους αμμόλοφους από τις ερήμους της Γης, για να πραγματοποιήσει μετρήσεις και πειράματα. Πρόκειται για τους αμμόλοφους Μπανιόλντ και Ναμίμπ, οι οποίοι από προηγούμενες φωτογραφίες παρουσιάζουν δραστηριότητα.

Το rover θα προσπαθήσει να εξετάσει τη σύνθεση του αέρα και πώς ακριβώς η άμμος-σκόνη κυκλοφορεί σε αυτόν σε έναν πλανήτη με εντελώς διαφορετικές συνθήκες βαρύτητας από τον δικό μας. Το Curiosity βρίσκεται στον Αρη από το 2012 και έχει εξερευνήσει σημαντικά γεωλογικά μορφώματα του «κόκκινου πλανήτη» όπως είναι το Όρος Σαρπ, η εξέταση των ανώτερων στρωμάτων του οποίου παραμένει ο κεντρικός στόχος της αποστολής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.