Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

«Φωτιά» στα συνδικάτα για το Ασφαλιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πολεμική ετοιμότητα κατεβάζουν «ρολά» σχεδόν όλοι οι κλάδοι για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Καυτή» αναμένεται να είναι η εβδομάδα με συνδικάτα εργαζομένων να κατεβάζουν «ρολά» και να βγαίνουν στους δρόμους με αφορμή το Ασφαλιστικό.

Οι αγρότες, οι οποίοι με το ένα βλέμμα κοιτούν την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που τους επιβαρύνει σημαντικά με αυξημένες εισφορές και με το άλλο την επικείμενη αλλαγή του φορολογικού τους, ήδη βρίσκονται σε θέση μάχης και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους, ενώ σήμερα θα προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις υποκαταστημάτων του ΟΓΑ στις πρωτεύουσες των νομών τους.

Την ίδια ώρα, ήδη δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές έχουν ξεκινήσει αποχή από τα καθήκοντά τους και εξετάζουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12:00, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 15:00.

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι μία μέρα μετά την Παρασκευή.

Την Παρασκευή αναμένεται η τελική απόφαση της ΓΣΕΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από κοινού με συνταξιούχους δημοσιογράφους και επιστήμονες αποφάσισαν μαζικό συλαλλητήριο κατά του Ασφαλιστικού στις 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια.

Τέλος, 48ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ για όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 20 και 21 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.