Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας στο Μέγαρο Μουσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής εξαιτίας της μη καταβολής των μισθών τους. Στη συνέλευση που έκανε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΣΕΟΜΜΑ) αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, (10:00-13:00 και 18:00-21:00).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΟΜΜΑ επισημαίνει ότι «κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι του Μεγάρου, παρά την ανασφάλεια και το γεγονός ότι από το Μάιο του 2015 συνεχίζουν να ζουν με πληρωμές "έναντι" της μισθοδοσίας τους, έφεραν σε πέρας με επαγγελματισμό τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλες τις αίθουσες αλλά και στο Παγοδρόμιο, ενώ σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων συνέρρευσαν στους χώρους του περισσότεροι από 50.000 θεατές και επισκέπτες». Όμως, «δύο εβδομάδες μετά τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για άμεση λύση, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Επιπλέον, το ΣΕΟΜΜΑ τονίζει ότι μετά την πρόσφατη παράταση, η θητεία του ΔΣ του Οργανισμού με το οποίο το Σωματείο διαπραγματεύεται, λήγει οριστικά την 31η Ιανουαρίου.

«Οι εργαζόμενοι απαιτούμε για πολλοστή φορά: Τα δεδουλευμένα μας και την οριστική λύση που θα διασφαλίζει όχι μόνο τις θέσεις εργασίας μας και το αύριο του Οργανισμού, αλλά κυρίως την ίδια και ακόμη καλύτερη ποιότητα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών για το κοινό. Καμία ανοχή σε άλλη παράταση της αγωνίας μας» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.