Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αποστόλου: Θα δοθούν κίνητρα στους νέους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με εκπροσώπους των Κρήτης συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με εκπροσώπους των νέων αγροτών Κρήτης συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, και το θέματα που κυριάρχησαν ήταν η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και η αδικία που, όπως λένε, υπάρχει εις βάρος όσων εισήλθαν στον πρωτογενή τομέα το 2009. Όπως ανέφεραν στον κ. Αποστόλου, περίπου 10.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα δεν έλαβαν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα, ενώ το ζήτημα δεν διευθετήθηκε ούτε στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ. Έτσι μια μεγάλη μερίδα τους λαμβάνει μικρότερες επιδοτήσεις από άλλους που έχουν τις ίδιες καλλιέργειες και τα ίδια στρέμματα.

Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε το πρόβλημα και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει στείλει σχετικό αίτημα προς την ΕΕ προκειμένου να δοθούν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα. Μάλιστα, είπε ότι θα θέσει το θέμα και στον αρμόδιο επίτροπο κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του στις 28 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως οι νέοι αγρότες θα έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αδικίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, και να δοθούν επιπλέον ενισχύσεις και κίνητρα στους νέους αγρότες.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, επισήμανε ότι είναι δικαίωμα των αγροτών να αγωνίζονται και να διεκδικούν, τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται στις συζητήσεις με τους δανειστές προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο. Ωστόσο, προσέθεσε, υπάρχει μια νέα συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί και από την οποία ο αγροτικός κόσμος επωφελείται με κοινοτικούς πόρους ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.