Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Χιονοστιβάδα «έθαψε» 10 μαθητές κι έναν καθηγητή - Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά και πέντε να αγνοούνται.

Χιονοστιβάδα σημειώθηκε πριν από λίγο στις γαλλικές Άλπεις, θάβοντας κάτω από το χιόνι 10 μαθητές σχολείου και έναν καθηγητή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι μαθητές φοιτούν σε σχολείο της Λυόν.

Χιονοστιβάδα «έθαψε» 10 μαθητές κι έναν καθηγητή

Πέντε μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά και πέντε να αγνοούνται, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία. Τέσσερις ανήλικοι εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή και ο καθηγητής εντοπίστηκε αναίσθητος, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Σωστική ομάδα βρίσκεται ήδη στο σημείο και επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό όσων θάφτηκαν κάτω από το χιόνι.

Σύμφωνα με άλλη πηγή στη γαλλική αστυνομία, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

-----------

Μεταξύ των θυμάτων κι ένας μαθητής 14 ετών.

Τουλάχιστον δύο είναι νεκροί, τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά και πέντε αγνοούνται από τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις, στο Ισερέ, θάβοντας κάτω από το χιόνι 10 μαθητές σχολείου και έναν καθηγητή.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τρεις ανήλικοι εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή και ο καθηγητής εντοπίστηκε αναίσθητος. Νεκρός είναι ένας μαθητής 14 ετών, ενώ ο δεύτερος νεκρός είναι ένας υπήκοος Ουκρανίας, που δεν ανήκε στην ομάδα των μαθητών.

Οι μαθητές φοιτούσαν στο γυμνάσιο-λύκειο Saint-Exupéry, της Λυόν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ομάδα των μαθητών, μαζί με τον καθηγητή τους, έκαναν σκι σε μια κλειστή για το κοινό πίστα, όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα η οποία -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- προκλήθηκε από άλλη ομάδα σκιέρ στην περιοχή.

Αρχικά, οι γαλλικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι μια παρέα δέκα μαθητών συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτικό επισκεπτόταν την περιοχή από τη Λιόν (νοτιοανατολικά) και παρασύρθηκε από τους όγκους χιονιού αργά το απόγευμα σε μια κλειστή πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο Deux Alpes. Λίγο αργότερα ωστόσο επισήμανε ότι οι ομάδες διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπων, εκτός της ομάδας αυτής.

Πέντε παιδιά αγνοούνται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν εάν έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι ή όχι, επισήμανε η χωροφυλακή.

Ένας από τους ανήλικους απεγκλωβίστηκε σώος, σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει αναπτύξει δυνάμεις διάσωσης με τη συμβολή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και τριών ελικοπτέρων, το ένα εκ των οποίων είναι εξοπλισμένο με μια θερμική κάμερα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.