Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Eίναι αυτό το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας ιατροδικαστής ξαναδημιούργησε το πρόσωπο του Ιησού, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ένα πρόσωπο που απέχει πολύ από αυτό που είχαμε μέχρι στιγμής στο μυαλό μας. Συγκεκριμένα, η εικόνα του «νέου προσώπου» του Ιησού δε θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του ψηλού Καυκάσιου άνδρα με τα καταστανόξανθα μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια.

Τα χαρακτηριστικά του πραγματικού Ιησού σύμφωνα με την έρευνα είναι όμοια με τα χαρακτηριστικά ενός κοινού άνδρα που προέρχεται από την Γαλιλαία και εν γένει το βόρειο Ισραήλ.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον Ρίτσαρντ Νίβ, έναν ανθρωπολόγο - καλλιτέχνη από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος χρησιμοποίησε τα μεθοδολογικά εργαλεία της εγκληματολογίας και της ανθρωπολογίας προκειμένου να δημιουργήσει το πορτραίτο.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει επίσης τα πορτραίτα του Φίλιππου Β’, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και του βασιλιά της Φρυγίας, Μίδα.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προσώπου βασίστηκε τόσο στα λεγόμενα του Ιούδα του Ισκαριώτη, ο οποίος πριν τη Σταύρωση περιέγραψε στους στρατιώτες ποιος ήταν ο Ιησούς προκειμένου να τον ξεχωρίσουν από τους μαθητές του.

Ο Νιβ και η ερευνητική του ομάδα επίσης βασίστηκαν σε ευρήματα από τα κρανία Εβραίων. Έχοντας ως δεδομένο τον μέσο Εβραίο άνδρα, υπέθεσαν ότι ο Ιησούς πρέπει να ήταν κάπως έτσι…

Δείτε τη φώτο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.