Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Επαίνους σε φυλακισμένους μαθητές θα επιδώσει ο Παρασκευόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις φυλακές Αυλώνα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αύριο Τρίτη, ημέρα εορτασμού του Αγίου Ελευθερίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, θα επισκεφθεί τις φυλακές νέων Αυλώνα και θα επιδώσει τους επαίνους στους μαθητές του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι η εορτή του Αγίου Ελευθερίου είναι μια ημέρα που σηματοδοτεί την ελευθερία και δείχνει το βλέμμα προς την αποφυλάκιση και την επανένταξη των κρατουμένων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου η ημέρα αυτή να είναι ξεχωριστή για τους κρατουμένους, πέραν της βελτίωσης στο συσσίτιο και της διεύρυνσης στο ωράριο των επισκεπτηρίων, αναλαμβάνει και τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων, ψυχαγωγικού ή καλλιτεχνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνεται η δυνατότητα στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της φυλακής Κορυδαλλού να συμμετάσχουν στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκεται η ενίσχυση της επανένταξης, μέσα από το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία, την επαφή των κρατουμένων με την ευρύτερη κοινότητα, καθώς και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών επικοινωνίας, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.