Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κινήσεις του υπουργείου για τη φύλαξη των αρχαιολογικών μουσείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια βήματα ετοιμάζει για το 2016.

Τα βήματα στα οποία προχώρησε μέσα στο 2015, αλλά κι αυτά που προτίθεται να κάνει το 2016 σχετικά με την κάλυψη των αναγκών φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το 2015 και υπό τις παρούσες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στην πρόσληψη έκτακτου φυλακτικού προσωπικού και συγκεκριμένα στην πρόσληψη 1.183 ημερησίων φυλάκων και 129 νυχτοφυλάκων. Οι προσλήψεις αυτές εξασφάλισαν τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό προσέλευσης επισκεπτών, με διευρυμένο ωράριο την υψηλή τουριστική περίοδο, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα πληροφορεί ότι παρά το γεγονός ότι το ΥΠΠΟΑ «εντάχθηκε στο πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, μέσω προσλήψεων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του οποίου υπήρξε πρόβλεψη για την πρόσληψη 814 φυλάκων αρχαιοτήτων κατανεμημένων σε όλη την επικράτεια», κατά την εξέλιξη του προγράμματος διαπιστώθηκε αδυναμία κάλυψης των επικουρικών αυτών θέσεων που προέκυψε από τον καθορισμό ειδικών κριτηρίων αποκλειστικά για την ειδικότητα των φυλάκων αρχαιοτήτων.

«Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο οποίο από τις αρχικά 60 προβλεπόμενες θέσεις ημερησίων φυλάκων προσλήφθηκαν 2, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στην οποία από τις προβλεπόμενες 66 θέσεις καλύφθηκαν 7 και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, στην οποία προσελήφθησαν μόλις 3 φύλακες από τον συνολικά αριθμό των 14 θέσεων που είχαν προκηρυχθεί», όπως τονίζεται. «Κατεπειγόντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει εξασφαλίσει την επαναπροκήρυξη των 728 κενών θέσεων φύλαξης αρχαιοτήτων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, σε δύο κύκλους συμβάσεων, ώστε το προσωπικό που θα προσληφθεί να λειτουργήσει επικουρικά κατά το 2016», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το υπουργείο «επεξεργάζεται σχέδιο για την ενίσχυση του τακτικού φυλακτικού προσωπικού των Υπηρεσιών, και έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε μόνιμο φυλακτικό προσωπικό μέσω της κινητικότητας», ενώ «έχει ήδη προβεί σε προωθημένες ενέργειες εξασφάλισης του απαιτούμενου έκτακτου φυλακτικού προσωπικού για την υποστήριξη της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των δημόσιων μουσείων για το έτος 2016. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών προωθείται η πρόσληψη 1.209 και 134 ημερησίων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων αντιστοίχως, ώστε οι χώροι και τα μουσεία με τη μεγαλύτερη προσέλευση να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο τους κύριους τουριστικούς μήνες κατά το 2016», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.