Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Γυμνές φωτογραφίες 13χρονης κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα ίχνη 3 ατόμων εντόπισε η αστυνομία τα οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση με άσεμνες φωτογραφίες μιας 13χρονης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 13χρονη, νομίζοντας ότι συνομιλεί με έναν 21χρονο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, του απέστειλε προσωπικές φωτογραφίες της. Όπως, όμως αποδείχτηκε, επρόκειτο για έναν 44χρονο άντρα.

Η κοπέλα είδε, κατόπιν, 2 γυμνές φωτογραφίες της να έχουν αναρτηθεί στο προφίλ μιας 14χρονης αλλοδαπής! Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα: ένας 15χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες, καθώς και άγνωστος αλλοδαπός, που απειλούσε την 13χρονη, μέσω προφίλ στην ίδια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα τις αναρτήσει και αυτός.

Η 13χρονη μαζί με τη μητέρα της κατήγγειλε το γεγονός στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανέλαβε δράση και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων. Όλα αυτά μετά από βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τελικά, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 44χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 14χρονης αλλοδαπής και του 15χρονου. Δικογραφία σχηματίστηκε ακόμη και σε βάρος του αλλοδαπού, κατοίκου του εξωτερικού, τα στοιχεία του οποίου όμως διερευνώνται.

Σε έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες των 3 κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, για τον 44χρονο βρέθηκαν τα εξής:

  • Ότι είχε αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος.
  • Ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ αυτού και της ανήλικης παθούσας, οι οποίες βρέθηκαν επίσης.
  • Πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
  • Πλήθος φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο, που απέστειλε ο ίδιος στην 13χρονη.
  • Αντίστοιχες διαδικτυακές συνομιλίες και με έτερα προφίλ ατόμων, σε κάποια από τα οποία η δηλωθείσα ηλικία είναι κάτω των 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 τάμπλετ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ για τον άγνωστο δράστη, κάτοικο εξωτερικού, ενημερώθηκαν οι κατά τόπο αστυνομικές αρχές για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.