Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Τι λένε οι αστυνομικοί κι ο καστανάς για το συμβάν - Παρέμβαση Τσίπρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκίνησε ο καστανάς: Είχα διαίσθηση ότι θα με συλλάβουν

Ο πλανόδιος καστανάς που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και τόνισε ότι κάθε μέρα πριν πάει στη δουλειά του έκανε τον σταυρό του γιατί είχε άγχος ότι θα τον συλλάβουν.

Ο κ. Δήμος σημείωσε ότι εκείνη την ημέρα που τον συνέλαβαν είχε διαίσθηση ότι θα γινόταν το μοιραίο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:----------

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για τον καστανά: Ήμασταν 7 και όχι 13

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έδωσαν, μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook, τη δική τους απάντηση για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι ουσιαστικά έκαναν τη δουλειά τους, ενώ με ανακοίνωσή τους στη σελίδα ΔΙΑΣ in Action στο Facebook απαντούν σε εκείνους που τους επικρίνουν και επισημαίνουν ότι ήταν 7 οι άνδρες που επιχείρησαν στο σημείο.Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα επεισόδιο που πήρε μεγάλη έκταση και βρήκε την ευκαιρία ο καθένας να αποδείξει την (χωρίς κόστος) ευαισθησία του.

Στην πλατεία Αριστοτέλους λοιπόν υπήρχε ένας πλανόδιος πωλητής που πουλούσε κάστανα. Έγινε μια καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε άδεια και στάλθηκε εκεί μια Ομάδα ΔΙ.ΑΣ να ελέγξει αν αυτό ισχύει. Τελικά η καταγγελία είχε βάση. Ο παράτυπος ηλικιωμένος συμπολίτης μας άρχισε να φωνάζει και να ωρύεται, μέχρι που μετά από λίγο λιποθύμησε και δέχθηκε τις Ά βοήθειες από ασθενοφόρο που κάλεσαν οι αστυνομικοί.

Σήμερα παρατηρούμε την αγανάκτηση πολλών, όχι κατά εκείνου που παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες... αλλά εναντίων εκείνων που έχουν υποχρέωση να τους επιβάλουν.

Να δούμε λοιπόν μερικά δεδομένα:

1) Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι "χρεώθηκαν" ένα σήμα, και είναι υπόλογοι για την έκβαση του την οποία πρέπει να αιτιολογήσουν στην ημερήσια αναφορά τους.

2) Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προφανώς ότι ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Όπως είχαν υποχρέωση τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα και ότι τα παράνομα προϊόντα πρέπει να κατασχεθούν.

3) Τότε εκείνος γνωρίζοντας ότι θα έχει κυρώσεις, άρχισε να φωνάζει αρχικά (για να μαζευτεί κόσμος) και μετά λιποθύμησε προφανώς από το άγχος του.

4) Οι αστυνομικοί παρά την αντίδραση του στον έλεγχο (που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα), διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο, ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία.

Τώρα λοιπόν όλοι οι αυτόβουλοι κριτές επικρίνουν τους αστυνομικούς επειδή:

α) Ασχολήθηκαν.

Ξεχνάνε όμως ότι είχαν υποχρέωση, αφού υπήρχε καταγγελία.

β) Δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά εγκλήματα.

Ξεχνάνε όμως ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες.

γ) Ήταν πολλοί… 7 αστυνομικοί για ένα καστανά;

Ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τον καστανά, υπήρχε γύρω κι ένα σύνολο κόσμου που (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο αστυνομικός οφείλει να επιβάλει αυτό που η συλλογική θέληση του λαού μας, εκφρασμένη μέσα από την νομοθετική διαδικασία των αντιπροσώπων του έχει καταρτίσει. Από όσο έχει δείξει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εφαρμόζει τον νόμο το ΙΔΙΟ, προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προς ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα και όταν αυτό έχει προσωπικό κόστος όπως πχ στην περίπτωση του αστυνομικού που έλεγξε τον πρώην υπουργό. http://www.ereportaz.gr/kokkino-fanari-diarkias-stin-diki-…/.

Η δικαιοσύνη είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός…»


----------

Παρέμβαση Τσίπρα για τη σύλληψη του καστανά

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το Νίκο Τόσκα.

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η σύλληψη ενός καστανά από δεκάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και το πρόστιμο σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα, που πουλούσε μαϊντανό και χόρτα.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα δύο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο κ. Τσίπρας είπε στον αναπληρωτή υπουργό ότι «καλώς γίνονται οι έλεγχοι, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές».

«Να μην αντιμετωπίζονται σαν να είναι ληστές» ζήτησε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την έκταση και τη σοβαρότητα της κάθε παράβασης.

Ο κ. Τόσκας συμφώνησε σε αυτά και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στις δέουσες συστάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.