Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο κατά ψήφισης της β’ δόσης των προαπαιτούμενων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«"Όχι" στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο».

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, ημέρα που ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων.

«Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση των περικοπών του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις για το 2016 πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ήταν προειδοποιητική για το τι θα επακολουθήσει» λέει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα θυσιάζονται στο όνομα της εφαρμογής του 3ου μνημονίου. Η λιτότητα βαθαίνει και διαιωνίζεται, ενώ η αποπληρωμή του χρέους συνεχίζεται κανονικά. Για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους βρίσκεται ζεστό χρήμα για ανακεφαλαιοποιήσεις και επιχορηγήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα υποστούν πάγωμα μισθών, μείωση των εισοδημάτων τους και της αγοραστικής τους δύναμης για πολλά χρόνια».

Η ΑΔΕΔΥ λέει «όχι» στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, ζητά την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.