Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς του Βρεφοκομείου Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία αφορά το σχολικό έτος 2016-2017.

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών από το επόμενο σχολικό έτος.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και λοιπών εγγράφων, για τους γονείς που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Το έργο «Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις διαδικασίες εισαγωγής και φιλοξενίας παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Μέχρι σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε σχολικού έτους, υποβάλλονται περίπου 10.000 αιτήσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου με μη αυτόματο τρόπο, δηλαδή με φυσική παρουσία του γονέα, με ταχυδρομική αποστολή τους ή με κατάθεσή τους στα ΚΕΠ ή τα ΣΕΔ του Δήμου Αθηναίων.

Με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι αιτήσεις συμμετοχής για το επόμενο σχολικό έτος, μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά, χωρίς οι γονείς να ταλαιπωρούνται και να δαπανούν πολύτιμο χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dbda.gr, και επιλέγοντας «Σύνδεση» να συμπληρώνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, αφού πρωτίστως εγγραφούν ως νέοι χρήστες για την πρώτη φορά, σύμφωνα με τις αυτοματοποιημένες οδηγίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.