Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κατάληψη ακτιβιστών ΑΜΕΑ στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Καταγγελία στην Εισαγγελία Αμαλιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατάληψη στο "κολαστήριο" ψυχών μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑΜΕΑ από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Παραμένουν στο χώρο οι καταληψίες. Γιατί δημιουργήθηκε ένταση.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη τον παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, κατάληψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών πραγματοποίησαν τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑΜΕΑ από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ομάδα ατόμων με αναπηρία αλλά με περίσσια δύναμη ψυχής μπήκαν στο προαύλιο του ΚΕΠΕΠ και προχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Ανάρτησαν πανό στην είσοδο του ιδρύματος και στη συνέχεια θέλησαν να μιλήσουν με το προσωπικό και τη διοίκηση του ιδρύματος. Τελικά η επαφή με τον διοικητή του ιδρύματος υπήρξε μόνο τηλεφωνική και με μεγάλη ένταση.


Τα μέλη της Κίνησης μπήκαν μέσα στους χώρους του ιδρύματος και πραγματοποιούν κατάληψη, ενώ έχουν καταγράψει εικόνες με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 56 ατόμων που φιλοξενούνται εκεί. Βρίσκονται στο πλευρό του λιγοστού προσωπικού και προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης στην Εισαγγελία Αμαλιάδας για τις συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος.

Η διοίκηση του ιδρύματος ενημέρωσε την Αστυνομία που βρέθηκε στο χώρο, αλλά δεν προχώρησε σε καμία κίνηση παρά μόνο ενημερώθηκε από τους καταληψίες για τους σκοπούς και τις προθέσεις τους.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός και τηλεοπτικός φακός, φανερώνουν πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, όση δημοσιότητα και αν έχει λάβει το θέμα στο παρελθόν. Παιδιά και ενήλικες δεμένοι σε κρεβάτια, κλεισμένοι σε κλουβιά με εντολή ψυχιάτρων γιατί κινδυνεύουν να αυτοτραυματιστούν, πλάσματα που καλύπτονται από μύγες γιατί δεν έχει γίνει απολύμανση στο χώρο, αλλά και ελάχιστο προσωπικό για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών. Ένα ίδρυμα πρόνοιας κατ’ ευφημισμό.

Οι «καταληψίες» παραμένουν στο χώρο και ήδη συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, όπου αντάλλαξαν απόψεις.

Όσο για το μήνυμα τους ξεκάθαρο και «μετωπικό»: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της"... "Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένα περισσότερα από 50 παιδιά με αναπηρία σε απάνθρωπες συνθήκες. Και, βέβαια, δεν είναι το μόνο. Η λειτουργία δεκάδων αντίστοιχων ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια που στην πράξη λειτουργούν ως αποθήκες για εκείνους/ες που απορρίπτει η κανονιστική κοινωνία μας, παραβιάζει κατάφωρα τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στο χώρο της κατάληψης βρέθηκαν αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή ο δημοσιογράφο του ilialive.gr, της Πρωινής και του Ionian Channel Γιάννης Σπυρούνης και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Μαρινόπουλος.


Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.