Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Χωριό καλύφθηκε από κόκκινη λάσπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωριό στη νοτιοανατολική Βραζιλία καλύφθηκε στην κυριολεξία από κόκκινη λάσπη μετά από γιγαντιαία κατολίσθηση που σημειώθηκε έπειτα από τη ρήξη φράγματος σε ορυχείο.Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στο χωριό Μπέντο Ροντρίγκες είναι 17 νεκροί, περισσότεροι από 50 τραυματίες και περίπου 40 αγνοούμενοι ενώ οι διασώστες διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση περιμετρικά του χωριού. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ελικόπτερο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.





"Σήμερα το πρωί, μπουλντόζες ήδη εργάζονταν για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν αποκλειστεί από έναν χείμαρρο λάσπης και μεταλλευτικών αποβλήτων και για να επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων των συνεργείων διάσωσης. Τα ελικόπτερα επανέλαβαν σήμερα τις πτήσεις πάνω από την περιοχή" δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της πολιτείας

Έκανε επίσης γνωστό ότι 122 σπίτια θάφτηκαν κάτω από έναν χείμαρρο λάσπης και 150 άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε δημοτικό γυμναστήριο στη Μαριάνα, την πλησιέστερη πόλη, σε απόσταση 20 χλμ.



Το φράγμα του Φουντάο στο οποίο εργάζονταν 25 άνθρωποι συγκρατούσε "τοξική λάσπη από μεταλλευτικά απόβλητα σε μια έκταση αντίστοιχη με 10 γήπεδα ποδοσφαίρου", σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδικάτου μεταλλωρύχων Ρονάλντο Μπέντο. Για άγνωστο ακόμα λόγο, το φράγμα υποχώρησε απελευθερώνοντας έναν χείμαρρο λάσπης "η οποία απλώθηκε σε έκταση δύο χιλιομέτρων" στην κοιλάδα μέχρι το χωριό, εξήγησε.



Ο συναγερμός ήχησε, οι γειτονικές πόλεις Ούρο Πρέτο και Μαριάνα έστειλαν αμέσως πυροσβέστες και ασθενοφόρα, βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντο Ροντρίγκες να απομακρυνθούν από τον τόπο της καταστροφής και να καταφύγουν στους κοντινούς λόφους.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρόσφερε τη βοήθεια του στρατού και της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.