Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η εταιρεία που κλέβει την δουλειά των άλλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστάτωση στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών λογαριασμών του youtube έχει προκαλέσει η τακτική της εταιρείας "Digital Minds" που οικειοποιείται video από φορείς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τυχαία ανακάλυψαν ότι video που έχουν επεξεργαστεί οι ίδιοι "ανήκουν" στην Digital Minds. Δηλαδή, η συγκεκριμένη εταιρεία, αποκτά πλήρη δικαιώματα επί των video με αποτέλεσμα να μπορεί να αξιώσει και κέρδη από την διαφήμιση στις προβολές τους.

Ετσι λειτουργούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τακτική της εταιρείας που βασίζεται στον διαδικτυακό κλεφτοπόλεμο. Οι δημοσιογράφοι μίας ιστοσελίδας ανεβάζουν ένα video στο Youtube. Εκεί παρεμβαίνει η εταιρεία και δηλώνει ότι το περιεχόμενο αυτού του video της ανήκει. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά ταυτόχρονα το δικαίωμα των εσόδων από τη διαφήμιση που θα προκύψει. Αν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας που έχει ανεβάσει το video αντιληφθούν την "πονηριά" , παρεμβαίνουν βάζοντας σε τάξη τα περί δικαιωμάτων και τότε η Digital Minds αποσύρει κάθε αξίωσή της. Αν όμως η πρακτική της δεν γίνει αντιληπτή, τα έσοδα από τη διαφήμιση πηγαίνουν στην "ψευτοιδιοκτήτρια" εταιρεία.

Κλέβουν και τη βουλή

Πρόκειται για εταιρεία που δεν δίστασε να "βάλει στο χέρι" ακόμη και video που ανήκουν στο κανάλι του Youtube του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά κυρίως δραστηριοποιείται στην κλοπή video από ιστοσελίδες που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα. Το θράσσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που δεν δίστασαν να κλέψουν το video με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό". Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δήλωσαν ότι το video που είχε ανεβάσει το enikos.gr στο Youtube, είναι δικό τους(!)



Αμέσως μετά την ειδοποίηση του Youtube, o διαχειριστής του καναλιού,ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τότε η Digital Minds απέσυρε την δήλωσή της ότι το video της ανήκει.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.