Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το χωριό με τις… ραπουνζέλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φυλή όπου οι γυναίκες διαθέτουν τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου.

Βαθιά μέσα στα βουνά της επαρχίας Guangxi στη νότια Κίνα, οι γυναίκες του χωριού Huangluo δεν συνεισφέρουν διόλου στη βιομηχανία των προϊόντων καλλωπισμού των μαλλιών μιας και δεν χρησιμοποιούν αυτά του εμπορίου… Τα μαλλιά των γυναικών των περίπου 82 οικογενειών που ζουν στη φυλή Red Yao, όνομα που παραπέμπει στα παραδοσιακά κόκκινα ρούχα που φορούν, ξεχωρίζουν για το απίθανο μήκος τους, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που κερδίζουν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το «χωριό με το τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο» και είναι γνωστό στην Κίνα ως το «Long Village Hair».

Φυσικά οι παραπάνω τίτλοι είναι δικαιολογημένοι, καθώς τα μαλλιά των περίπου 120 γυναικών του χωριού, φτάσουν σε μήκος ακόμα και τα 1,7μέτρα με τα μακρύτερα να υπερβαίνουν και τα 2 μέτρα! Σύμφωνα με τις παλαιές παραδόσεις, οι γυναίκες μπορούσαν να δείχνουν τα μακριά μαλλιά τους, λυτά, μόνο στον σύζυγό τους και τα παιδιά τους κάτι που εγκαταλείφθηκε και πλέον οι γυναίκες μπορούν να τα δείχνουν και δημόσια χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες.



Οι… ραπουνζέλ, επιτρέπεται να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά στη ζωή τους, όταν κλείσουν τα 16, ενώ τα περίτεχνα χτενίσματα που κάνει η κάθε μια, αντιπροσωπεύει την κοινωνική της θέση. Αν για παράδειγμα, γράφει το messynessychic.com, τα μαλλιά περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι, τότε σημαίνει ότι η γυναίκα είναι παντρεμένη αλλά χωρίς παιδιά, αν πάλι διαθέτει ένα μικρό κότσο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, τότε είναι παντρεμένη και με παιδιά.

Στη περίπτωση που η γυναίκα φορά ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι, τότε βρίσκεται σε αναζήτηση συζύγου. Οι γυναίκες του Huangluo, λούζουν τα μαλλιά τους με ένα ειδικό σαμπουάν που φτιάχνουν με ρύζι.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.