Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Οι σύγχρονοι Φλινστόουνς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζουν σε σπηλιές και το απολαμβάνουν - Δείτε φωτογραφίες.

Χαρακτηρίζονται ως οι Φλινστόουνς του 21ου αιώνα και όταν δείτε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε γιατί. Ο φωτογράφος και ταξιδιωτικός blogger Matthew Karsten επισκέφθηκε την κοινότητα των ανθρώπων που ζουν στις σπηλιές στη Γρανάδα της Ισπανίας και πέρασε μια νύχτα μαζί τους.

Πρόκειται για μια ομάδα νομάδων, όπως τους χαρακτηρίζει ο φωτογράφος στη Daily Mail, η οποία ζει σε αυτοσχέδια σπίτια μέσα σε σπηλιές πάνω από τη Γρανάδα. Είναι περίπου 30-40 άτομα στη γειτονιά, ενώ φιλοξενούν τακτικά, άλλους νομάδες και ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν εκεί προσωρινά πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι ζητούν προσωρινά στέγη στη γειτονιά τους και εκείνοι είναι πάντα πρόθυμοι να ανοίξουν την «πόρτα» της σπηλιάς τους. Ο φωτογράφος πήγε στη γειτονιά τους και πέρασε αρκετές ώρες μαζί τους για να μάθει τον τρόπο ζωής τους και γιατί επέλεξαν να ζουν εκεί. Βασικός τους λόγος η αποστροφή για τον υλισμό και η αγάπη για το περιβάλλον.

Το πρώτο πράγμα που τον εξέπληξε ήταν ότι ο τρόπος με τον οποίο είχαν διαμορφώσει τα σπίτια τους τα οποία έμοιαζαν με τα σπίτια των Χόμπιτ. Οι περισσότερες από τις σπηλιές έχουν ηλεκτρική ενέργεια, είτε από τους ηλιακούς συλλέκτες ή από εξωτερικά δίκτυα που συνδέονται. Στα περισσότερα σπίτια των σύγχρονων Φλινστόουνς μπορεί κανείς να δει πολλές οικιακές συσκευές, ακόμη και τηλεοράσεις, ενώ το μπάνιο και το τρεχούμενο νερό συνηθίζουν να το μοιράζονται ανά ομάδες.

«Η συνολική ατμόσφαιρα είναι ένα μιας κοινότητας με ελεύθερα πνεύματα και καλλιτεχνική έκφραση. Απορρίπτοντας τον υλισμό, και έχοντας αγάπη για τη μουσική, έχουν μάθει μοιράζονται με τους γείτονες τους και να φροντίζουν το περιβάλλον», είπε στην εφημερίδα o Karsten.

Όπως λέει ο ίδιος η παραμονή του εκεί πράγματι τον ενέπνευσε και τον εντυπωσίασε, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα μπορούσε να ζήσει εκεί όπως κάνουν οι ίδιοι. Αν και πολλοί από αυτούς περνούν την ώρα τους στη φύση και στο σπίτι, υπάρχουν και κάποιοι πιο δραστήριοι όπως Iwan από τη Ρουμανία ο οποίος σπουδάζει κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο. Πολλοί από αυτούς επίσης έχουν ζώα με των οποίων τη φροντίδα ασχολούνται καθημερινά, όπως σκυλάκια και μικρά άλογα.

Τα μέλη της κοινότητας πόζαραν στο φακό του Karsten και του έδειξαν τους χώρους των ιδιαίτερων σπιτιών τους. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αποφάσισαν να μείνουν εκεί λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, αλλά γιατί ήθελαν να αλλάξουν τρόπο ζωής. Όπως για παράδειγμα η Irit που μετακόμισε στις σπηλιές από τη Νέα Υόρκη όπου ζούσε μια κανονική καθημερινότητα την οποία όμως δεν άντεχε.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη γειτονιά των «σύγχρονων Φλινστόουνς»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.