Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μπόλαρης: Η ασφάλιση 300.000 αλλοδαπών μπορεί να σώσει τον ΟΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν οι περίπου τριακόσιοι χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες γης στην Ελλάδα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται με "μαύρα", ασφαλιστούν υποχρεωτικά, τότε ο ΟΓΑ θα μετατραπεί σε υγιές Ταμείο, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα.

Ο κ. Μπόλαρης, σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη που διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα είναι οι αλλοδαποί αγρεργάτες, αλλά -όπως επισημαίνει- δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

"Είναι περίπου 300.000 οι ξένοι εργάτες, ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αυτοί πρέπει να είναι ασφαλισμένοι. Και ο εργοδότης να μπορεί να δικαιολογεί στη φορολογική του δήλωση και τους μισθούς και τα ασφάλιστρα αυτών των ανθρώπων. Σήμερα δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει και γίνεται διακίνηση όλων αυτών των χρημάτων από αβελτηρία της νομοθεσίας και του ελληνικού κράτους, μαύρα", τονίζει ο κ. Μπόλαρης και προσθέτει ότι αν ασφαλιστούν υποχρεωτικά "ο ΟΓΑ ξαναγίνεται ένα υγιές Ταμείο. Γιατί όσοι δουλεύουν είναι ασφαλισμένοι -που πρέπει να είναι- έτσι λύνουμε ένα μεγάλο ζήτημα που είναι το συνταξιοδοτικό. Και αν λυθεί αυτό, λύνονται και τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση των αγροτών".

Επίσης, όπως λέει, η υποχρεωτική ασφάλιση των αλλοδαπών εργατών γης δείχνει ότι η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει με συνθήκες ανθρωπιάς και νομιμότητας και επισημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια το κράτος, στο θέμα των αλλοδαπών εργατών γης έχει αποτύχει.

Ο κ. Μπόλαρης, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών είπε ότι πρέπει να είναι δίκαιη και με την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή και στη μεταποίηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. "Έχει μεγάλη σημασία, όταν επιμερίσουμε τα δημόσια βάρη να μην βγάλουμε ανθρώπους από την παραγωγική διαδικασία" κατέληξε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.