Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ανοίγει και πάλι το Taxisnet για ρύθμιση οφειλών, προσεχώς ο ΕΝΦΙΑ και Τέλη Κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα, Δευτέρα, ανοίγει εκτός απροόπτου το σύστημα Taxisnet, το οποίο είχε κλείσει από την Παρασκευή καθώς έπρεπε να περαστούν οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις οφειλών.

Το σύστημα παρέμεινε κλειστό για δύο ημέρες, προκειμένου να προσαρμοστούν προς τα πάνω τα αναθεωρημένα ποσά δόσεων για όσους εντάχθηκαν σε ρυθμίσεις οφειλών.

Έτσι, στην περίπτωση χρεών, τα οποία φτάνουν έως τις 5.000 ευρώ, η δόση αυξάνεται από το 0% στο 5%, ενώ για τις οφειλές άνω των 5.000 από το 3% στο 5%.

Σε ό,τι αφορά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται σήμερα στο Taxis, αφού στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως θα είναι όλα έτοιμα από την Τετάρτη, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι επί της ουσίας ίδιος με πέρυσι με εξαίρεση τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα πληρώσουν περισσότερα.

Όσον αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia, τα στελέχη της μηχανοργάνωσης δεν έχουν λάβει ακόμη καμία εντολή για αλλαγές στους συντελεστές...

-------

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Στο... τσουνάμι φόρων που θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πολίτες προστίθεται τις επόμενες ημέρες και ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τα εκκαθαριστικά τους στο TAXIS μέσα στην εβδομάδα ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.