Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Διαβολοβδομάδα με εκκρεμότητες και «εκπλήξεις» στην Εφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρχονται εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και αυξημένες δόσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Για εφιαλτικές στιγμές στις τσέπες τους πρέπει να ετοιμάζονται χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, καθώς ξεκινά η διαβολοβδομάδα του Οκτωβρίου, μέσα στην οποία πρέπει να πληρωθούν μαζί με τις δόσεις φόρου εισοδήματος, τα νέα εκκαθαριστικά για ΕΝΦΙΑ, οι αυξημένες δόσεις ρυθμίσεων χρεών και ο αυξημένος ΦΠΑ.

Μέχρι το τέλος του έτους στα κρατικά ταμεία θα πρέπει να έχουν μπει συνολικά φόροι ύψος 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η άφιξη της τρόικας την Τρίτη θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τα ισοδύναμα μέτρα του προγράμματος. Έτσι, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πέραν αυτού αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, τον φόρο στα ενοίκια αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία το οικονομικό επιτελείο αναζητά αλλαγές για να εξαλειφθούν «καραμπινάτες» αδικίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν από φέτος.

Την Τετάρτη θα αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 6 εκατ. φορολογούμενους, με την πρώτη δόση από τις πέντε να πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα και το συνολικό ποσό που αναμένει το Δημόσιο στα ταμεία του να έχει «κλείσει» στα 2,65 δισ. ευρώ.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα Νέα, μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί στο μισό φέτος το ποσό για το επίδομα θέρμανσης στα 105 εκατ. ευρώ από τα 210 που ήταν πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά θα γίνουν στο φόντο της μετωπικής σύγκρουσης της κυβέρνησης με την ΓΓΔΕ, μετά την δικαστική περιπέτεια στην οποία μπήκε η επικεφαλής της Κατερίνα Σαββαΐδου, υπό το βλέμμα τόσο της δικαιοσύνης, όσο και των Θεσμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.