Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Χριστούγεννα πάνω στα τρακτέρ αποφάσισαν οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο δρόμο φαίνεται πως θα «ξεχειμωνιάσουν» στην Αχαΐα.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο Δεκέμβριο σε Αχαΐα ,Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία συμμετέχοντας σε αυτές που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας , αντιπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα.

Η πρώτη κίνηση από πλευράς αγροτών σε Αίγιο, Δυτική Αχαΐα και Ερυμάνθεια είναι η πραγματοποίηση ανοικτών συνελεύσεων με στόχο το συντονισμό και τον καθορισμό του πλαισίου δράσης.

Στόχος είναι – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρόεδρος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αλέκος Θανόπουλος - ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη της Λάρισας - ο Δεκέμβρης και ιδιαίτερα η περίοδος λίγο πριν τις γιορτές , να βρει του αγρότες της περιοχής με τρακτέρ στους δρόμους κατά μήκος της Πατρών – Κορίνθου, Πατρών – Πύργου και της 111.

---------

«Έχουμε την καλλιεργητική περίοδο, δεν μπορούμε να είμαστε στους δρόμους»

Τι λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων για τις κινητοποιήσεις.

Την αδυναμία των αγροτών και των κτηνοτρόφων να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αυτή την εποχή εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, στο «Πρακτορείο» 104.9 fm.

«Έχουμε την καλλιεργητική περίοδο δεν μπορούμε είμαστε στους δρόμους» είπε ο κ. Καμπόυρης, ο οποίος ωστόσο είπε ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να δημοσιοποιούν και να διαμαρτύρονται για τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που είναι το φορολογικό και το ασφαλιστικό. «Δεν είμαστε μόνο εμείς αλλά το σύνολο των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα. Αν περάσουν και ψηφιστούν, με 26% φορολογία και 100% προκαταβολή φόρου, δεν θα μπορέσει κανένας να ανταπεξέλθει» είπε ο κ. Καμπούρης.

Όπως είπε, οι κτηνοτρόφοι περιμένουν από τους βουλευτές που εκλέγονται στην επαρχία να αντιδράσουν και αναφέρθηκε στη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, από την οποία ζήτησε να τους συμπαρασταθεί. «Από το 2017 κλιμακωτά θα πάμε σε 26% φόρο και 100% προκαταβολή. Επίσης τριπλασιάζονται οι εισφορές στο ασφαλιστικό, 200 - 280 ευρώ ανά άτομο, που θα τα βρούμε;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη στον κτηνοτροφικό τομέα απασχολούνται 120.000 και πλέον οικογένειες, ενώ σημείωσε πως σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα μέτρα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Σε ερώτηση με ποιο τρόπο θα μπορέσουν οι Έλληνες παραγωγοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις εισαγωγές νωπού κρέατος από το εξωτερικό, σε πολύ χαμηλότερες τιμές, είπε ότι πολλοί νέοι θέλουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, λόγω της κρίσης, αλλά αδυνατούν καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στο υψηλό κόστος παραγωγής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.