Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΚΤΕΟ χωρίς πρόστιμο έως την Τρίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λήγει η παράταση που δόθηκε για όσους δεν πέρασαν τεχνικό έλεγχο.

Λήγει αύριο Τρίτη, η παράταση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών στις 30 Σεπτεμβρίου για τους τεχνικούς ελέγχους που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στα ΚΤΕΟ.

Μετά την Τρίτη και έως το τέλος της χρονιάς, το κόστος του εκπρόθεσμου ελέγχου - εκτός από τα 50 ευρώ που είναι για τον έλεγχο - περιλαμβάνει και 32 ευρώ. Και αυτό επειδή, όπως προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας, όταν ο έλεγχος πραγματοποιείται εμπρόθεσμα το τέλος καθυστέρησης, που διαμορφώνεται συνολικά σε 65 και 41 ευρώ για Ι.Χ. και δίκυκλα αντίστοιχα, καταβάλλεται μισό. Αντίθετα, το τέλος καθυστέρησης καταβάλλεται ολόκληρο για εκπρόθεσμους ελέγχους.

Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου το σκηνικό αλλάζει άρδην. Και αυτό επειδή, από την καινούργια χρονιά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων:

-δεν θα απαλλάσσονται από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (65, 41 ευρώ για Ι.Χ. και δίκυκλα)

-θα υπόκεινται σε πρόστιμο περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 εκατ. ευρώ (θα επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ από τον Ιανουάριο)

-θα υπόκεινται (για Ι.Χ.) σε πρόστιμο 400 ευρώ από την Τροχαία το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 50 ευρώ εάν προσκομίσουν εντός δεκαημέρου δελτίου τεχνικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκμεταλλευτούν την παραπάνω προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400 ευρώ και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά το 35% των εκπρόθεσμων οχημάτων.
Σύσταση Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για την μείωση προστίμων προς ιδιοκτήτες εκπρόθεσμων οχημάτων

Επειδή αποτελεί ευκαιρία για όλους τους ιδιοκτήτες εκπρόθεσμων οχημάτων να αποφύγουν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτούν τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος και την απαλλαγή 50% του προστίμου καθυστέρησης (άμεσο όφελος 32€), συστήνονται τα ακόλουθα:

-Να προγραμματίσουν άμεσα τον έλεγχο του οχήματος για τις επόμενες ημέρες, καλώντας στο ΚΤΕΟ που τους εξυπηρετεί ώστε να κλείσουν το απαραίτητο ραντεβού και να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα.

-Να γνωρίζουν απαραίτητα τον ΑΦΜ και τον αριθμό ΙΒΑΝ του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού, προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση και πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου από το πιστοποιημένο προσωπικό των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

-Να συνυπολογίζουν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής στα ΚΤΕΟ καθώς δέκα (10) μέρες αργότερα λήγει η προθεσμία του δεύτερου γκρουπ προσκληθέντων οχημάτων, οχήματα τα οποία συμπλήρωσαν 6μηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο από 1/7/2014 έως 31/12/2014, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται και οι εμπρόθεσμοι τεχνικοί έλεγχοι της κανονικής περιόδου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.