Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες στο Ρίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισχυρή έκρηξη, που πιθανόν οφείλεται σε διαρροή υγραερίου, συγκλόνισε το βόρειο τμήμα του Ρίο, της πόλης της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 7 άνθρωποι και να υποστούν σοβαρές ζημιές περισσότερα από 40 σπίτια και καταστήματα.

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo News διακρίνεται πολύς καπνός να έχει σκεπάσει την περιοχή, κομμάτια τσιμέντου και μεταλλικά θραύσματα να έχουν εκσφενδονιστεί στους δρόμους του Σάο Κριστόβαο (βόρειο τμήμα), μια συνοικία πλησίον του σταδίου Μαρακανά.

Τα τζάμια των παραθύρων και οι βιτρίνες έσπασαν έως την άλλη πλευρά του δρόμου σε μια ακτίνα 400 μέτρων.

«Είναι απελπιστική η κατάσταση, το ταβάνι κατέρρευσε και ο γιος μου ηλικίας 21 ετών κατάφερε να προστατεύσει την κόρη μου ηλικίας 17 ετών. Παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια και άρχισαν να κάνουν σήματα με το φως του κινητού του τηλεφώνου στις ομάδες διάσωσης. Τους απεγκλωβίσαμε» δήλωσε στη διαδικτυακή εφημερίδα Globo on line, η Μαρλίν Σάνγκι Αϊρές.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 03.00 το πρωί ώρα Βραζιλίας (08.00 ώρα Ελλάδας) σε μια πιτσαρία όπου είχαν αποθηκευτεί παράνομα φιάλες υγραερίου. Τουλάχιστον δύο καταστήματα και σαράντα σπίτια υπέστησαν καταστροφές.

Οι πυροσβέστες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας εξ αυτών έλαβε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και ο υπόλοιποι διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο».

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για μια έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, φιάλες είχαν αποθηκευτεί παράνομα καθώς δεν υπήρχε σύνδεση με το δημοτικό δίκτυο σε αυτά τα κτίρια. Η παροχή διεκόπη σε ολόκληρο το τετράγωνο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να ελέγξουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει» επισήμανε ο δήμαρχος του Ρίο, Εδουάρδο Πάες, στο TV Globo News, από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια» των κτισμάτων.

«Νομίζαμε ότι επρόκειτο για σεισμό. Ήταν ένας τρομαχτικός θόρυβος. Τα πάντα κατέρρεαν καταφέραμε ωστόσο να βγούμε» περιέγραψε ο Ιρονίλντο Σοάρες, ένας από τους κατοίκους των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές.

Ένα κοριτσάκι που τραυματίστηκε στην έκρηξη σώθηκε χάρη σε μια ντουλάπα που έχει πέσει πάνω της και την προστάτευσε από τα συντρίμμια, μετέδωσε το G1.

Διέμενε σε ένα σπίτι πίσω από την πιτσαρία και νοσηλεύεται μαζί με τους γονείς της.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.