Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Το σχέδιο για άμεση παρακράτηση εισφορών από το τζίρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γ. Κατρούγκαλος εισηγείται και νέα έκτακτη εισφορά.

Είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τζίρου εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εισηγείται επιβολή ειδικής εισφοράς σε μισθωτούς με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.

Την ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος.

Η εισφορά αυτή «για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο προβλέπει είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τζίρου, σύνδεσή τους με το εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και «κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο όπου θα διοχετεύονται τυχόν έξτρα ποσά που θα έχουν προεισπραχτεί, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για τη νέα αρχιτεκτονική των εισφορών στους ελευθεροεπαγγελματίες.

«Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει, με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015.

Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται» επεσήμανε ο υφυπουργός.

Ταυτόχρονα θα επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό σε όσους μισθωτούς βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ, καθώς θεωρούνται από το υπουργείο ως υψηλά αμειβόμενοι.

Άλλωστε στο πόρισμα των Σοφών αναφέρεται η δημιουργία ενός αποθεματικού για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συστήματος.

Μάλιστα ο Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να εισηγηθεί την έκτακτη εισφορά κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.