Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η τρομακτική εξάρτηση από τα κινητά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η θλιβερή αλήθεια με τη βοήθεια του Photoshop.

O φωτογράφος Eric Pickersgill είχε μια έμπνευση όταν κάποτε παρατήρησε μια οικογένεια που έτρωγε πρωινό σε μια καφετέρια στη Νέα Υόρκη. Όπως είδε ο 29χρονος, όλα τα μέλη, εκτός από τη μητέρα, ήταν απασχολημένα με τα κινητά τους – ήταν συνδεδεμένοι με άλλους ανθρώπους αλλά όχι με αυτούς που μοιράζονταν το τραπέζι.

«Η μητέρα που δεν χρησιμοποιούσε κάποια συσκευή με έκανε να δω την κατάσταση ως φωτογράφος», εξήγησε. «Δεν τράβηξα τη φωτογραφία αλλά είναι τόσο έντονη στη μνήμη μου η εικόνα», συμπληρώνει. Η σειρά του τιτλοφορείται «Removed» και αφορά σε φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν εμμονή με την τεχνολογία και μια δυνατή εξάρτηση με τα κινητά.

Ο νεαρός καλλιτέχνης, ζήτησε από απλούς ανθρώπους να ποζάρουν μπροστά από το φακό του, μαζί με τους συντρόφους, τους φίλους, την οικογένειά τους, σε καθημερινές τους στιγμές και αυτό που παρουσίασε ήταν η μεγάλη τους εξάρτηση από τα smartphones. Ακολούθως, ο Pickersgill, αφαίρεσε με τη βοήθεια του Photoshop όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές να μοιάζουν σαν να κοιτούν το άπειρο, χωρίς να έχουν καμία επαφή με τον διπλανό τους…




































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.