Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Reuters: Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί από το ποδοπάτημα στη Μέκκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληρές επικρίσεις για την πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία του χατζ.
Σε τουλάχιστον 2.070 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, αριθμός σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον απολογισμό που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία του χατζ, την 24η Σεπτεμβρίου.

Ο νέος απολογισμός του Reuters, με βάση πληροφορίες που συγκέντρωσε από τις αρχές στο Ριάντ, τις θρησκευτικές αρχές και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης των χωρών καταγωγής των θυμάτων, σημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο προσκύνημα μετά από εκείνη της 2ας Ιουλίου του 1990, όταν σε ποδοπάτημα μέσα σε μια σήραγγα στη Μίνα 1.426 προσκυνητές είχαν χάσει τη ζωή τους, Ασιάτες στην πλειονότητά τους.

Ο επίσημος απολογισμός των αρχών της Σαουδικής Αραβίας που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο μέρες μετά το περιστατικό, έκανε λόγο για 769 νεκρούς και 934 τραυματίες και δεν έχει επικαιροποιηθεί έκτοτε. Το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αναφέρει πως οι διαφορές στον αριθμό των νεκρών μπορεί να κυμαίνεται από χώρα σε χώρα, υπολογίζοντας προσκυνητές που πέθαναν από φυσικά αίτια.

«Όλες οι λεπτομέρειες για αυτό το θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της επιτροπής», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, κληθείς να σχολιάσει τον απολογισμό του Reuters.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.