Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ολική επαναφορά με ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι και απαλλαγή της παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άλυτος ο γρίφος των ισοδυνάμων.

Σε έναν απίστευτο λαβύρινθο έχει μπλέξει η κυβέρνηση μετά την απόφασή της να επιβάλλει ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα έχει μπλέξει τις γραμμές της κυβέρνησης που αναζητά μέτρα για να καλύψει το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Το τελευταίο σχέδιο που διακινείται είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών να πάει τελικά στο 23% ο ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας και ουσιαστικά να αντικαταστήσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση άνοιξε με την απόφαση της κυβέρνησης το καλοκαίρι να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο μοσχαρίσιο κρέας.

Τότε η κυβέρνηση επέλεξε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο μοσχάρι και να επιβληθεί 23% στην εκπαίδευση.

Ωστόσο η απόφαση της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκαλεί μεγάλο βάρος στις ελληνικές οικογένειες και ο Αλέξης Τσίπρας, προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί.

Στη συνέχεια υπήρξε η απόφαση της κυβέρνησης για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όμως η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η νομοθεσία προβλέπει είτε μηδενικό ΦΠΑ είτε 23%.

Έτσι παρά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προ ημερών ότι είναι καλύτερα να επιβληθεί ΦΠΑ στην παιδεία, παρά στο μοσχάρι, το υπουργείο οικονομικών επαναφέρει πρόταση για εφαρμογή του αρχικού πλάνου, καθώς τα ισοδύναμα από τα τέλη κυκλοφοροίας, τα ΚΤΕΟ, τα ποτά και τα τσιγάρα δεν βγάζουν τον λογαριασμό.

Σημειώνεται πως ο ΦΠΑ στο μοσχάρι κατέβηκε στον χαμηλό συντελεστή 13% με παρέμβαση των Γάλλων οι οποίοι εξάγουν μεγάλες ποσότητες μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.