Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΙΚ.: Δεν χάνουν τη ρύθμιση όσοι δεν πλήρωσαν σήμερα την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει έως σήμερα την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Το υπουργείο τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο. Όπως ανέφερε το enikonomia σε προηγούμενη ανάρτηση, η απώλεια της ρύθμισης επέρχεται, με βάση τον πρόσφατο νόμο, όταν οι φορολογούμενοι κληθούν να πληρώσουν τη δόση και δεν το πράξουν εντός 30 ημερών.

Η ανακοίνωση από γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε απέναντι σε μια «επίθεση» παραπληροφόρησης από κάποια μέσα, όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο».


------------

Πότε κινδυνεύουν οι οφειλέτες να χάσουν τις 100 δόσεις αν δεν πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ


Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων αν κάποιος δεν πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ;

Σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία "η αποβολή οφειλέτη από τη ρύθμιση που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται εφόσον αυτός δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τρέχουσες φορολογικές οφειλές του εντός 30 ημερών από τη λήψη σχετικής ειδοποίησης για την τακτοποίησή τους".

Βάσει αυτής αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ως τις 30 Οκτωβρίου 2015, τότε η επομένη θεωρείται ληξιπρόθεσμη. Αν κάποιος λοιπόν, έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν κινδυνεύει αμέσως να χάσει τη ρύθμιση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να λάβει ατομική ειδοποίηση στην οποία θα του δίνεται προθεσμία 30 ημερών για να τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή του.

Αν περάσουν οι 30 μέρες που θα του δίνονται μέσω της ειδοποίησης και δεν τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή ή αν δεν τη ρυθμίσει τότε κινδυνεύει να χάσει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.