Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωματεύσεις ψυχιάτρου και παθολόγου για τους προσληφθέντες αναπληρωτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν απαιτείται πιστοποιητικό υγείας.

Πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι μπορούν να ασκούν διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ) θα πρέπει να προσκομίσουν μεταξύ των άλλων οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις προβλέπονται από ρύθμιση του νόμου 4210/2013 με την οποία καταργήθηκε η πιστοποίηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

1. Η παρ. 2 του άρθρου 7 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί.» (ΦΕΚ254/Α/2013)

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσοι προσληφθούν θα πρέπει να προσκομίσουν ΟΛΑ τα δικαιολογητικά πρόσληψης σε φωτοαντίγραφα κατά την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουν υπηρεσία.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

· Πτυχίο (σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)

· Μεταπτυχιακό (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής - σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)

· Σεμινάριο 400 ωρών (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)

· όλες οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (τονίζουμε ότι δεν θα προβαίνουμε σε αναγνώριση προϋπηρεσιών χωρίς την απαιτούμενη βεβαίωση)

· Ταυτότητα

· τραπεζικό Λογαριασμό (για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ μόνο Εθνικής Τράπεζας)

· αποδεικτικό ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ.,

· αποδεικτικό ΑΜΚΑ και Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ

· Πιστ. Στρατολογίας

· Πιστ. Οικ. Κατάστασης (μόνο αν είστε έγγαμοι ή/και με ανήλικα τέκνα. Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης).

· Πιστ. Εντοπιότητας (μόνο αν ανήκετε στο Νομό Ηρακλείου)

· πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι μπορείτε να ασκείτε διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ)

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Αθμιας Ηρακλείου τονίζεται ότι η υποβολή ΟΛΩΝ των δικαιολογητικών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ καθώς διενεργούνται υποχρεωτικοί έλεγχοι γνησιότητας.

Επίσης, η Διεύθυνση εφιστά την προσοχή καθώς, χωρίς πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι αναπληρωτές παρακαλούνται να φροντίσουν έγκαιρα για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε σχολικές μονάδες.

Επειδή παρατηρούνται σε κάποια από τα προσκομισθέντα έγγραφες μικρές διαφορές από Διεύθυνση σε Διεύθυνση καλό είναι οι αναπληρωτές να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων ή να επικοινωνήσουν για τα σχετικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.