Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκτός σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 25.000 παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η δωρεάν φιλοξενία σχεδόν 25.000 παιδιών που ήδη έχουν εγγραφεί σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα καταγγέλλοντας ότι όχι μόνον δεν έχουν εξοφληθεί για την περασμένη σχολική χρονιά, αλλά το Δημόσιο τους μειώνει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια για τη νέα.

Πρόκειται για πρόγραμμα που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορά την Εναρμόνιση της Οικογενειακής Ζωής καθώς αποσκοπεί στην ενίσχυση οικογενειών ανέργων και με χαμηλά εισοδήματα. Μέσω αυτού φιλοξενήθηκαν δωρεάν δεκάδες χιλιάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας τα τελευταία χρόνια αλλά την περασμένη χρονιά εμφανίστηκαν τεράστιες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ενισχύσεων στις δομές, καθώς η απελθούσα κυβέρνηση στράγγιζε τα ταμεία προκειμένου να πληρώνει τις δόσεις στους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι φιλοξενήθηκαν συνολικά 80.341 παιδιά εκ των οποίων 27.241 (33,9%) σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και τα υπόλοιπα σε δημοτικούς. Φέτος, το πρόγραμμα προβλέπει φιλοξενία 81.003 παιδιών εκ των οποίων τα 24.643 (30,4%) σε ιδιωτικούς σταθμούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.