Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ιδρύεται Δημόσιο ΙΕΚ στο δήμο Αποκορώνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αίτημα στο υπουργείο Παιδείας.

Στην ίδρυση Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), στον δήμο Αποκoρώνου Χανίων προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμος.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος, η απόφαση για την ίδρυση του ΙΕΚ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Το Δημόσιο ΙΕΚ του δήμου Αποκορώνου, θα στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Γεωργιούπολης στον Καβρό και θα καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες σε ενδιαφερόμενους του δήμου Αποκορώνου, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Με την έναρξη λειτουργίας του, το Δημόσιο ΙΕΚ θα παρέχει γνώσεις μεταξύ άλλων, στους τομείς του τουρισμού, της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, καθώς και της ζωικής παραγωγής.

Σε ανακοίνωση του δήμου, επισημαίνεται ότι η ίδρυση του Δημόσιου ΙΕΚ στην περιοχή ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επισημαίνοντας ότι, «το όλο εγχείρημα έτυχε της ιδιαίτερης προσοχής του πρώην υπουργού και νυν υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος με καθοριστικές παρεμβάσεις στήριξε από την πρώτη στιγμή και έως το τέλος, την όλη προσπάθεια».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.