Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στους 213.098 οι φοιτητές πέραν των κανονικών εξάμηνων σπουδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν επιβαρύνεται οικονομικά το Δημόσιο.

Αυξήθηκε περαιτέρω ο αριθμός των φοιτητών πέρα των κανονικών εξαμήνων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-15 ο αριθμός τους έφθασε τις 213.098 σημειώνοντας αύξηση κατά 3.17% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία σε κανονικά εξάμηνα φοιτούσαν το 2014, 190.835 φοιτητές. Όσον αφορά τα τμήματα με το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών εκτός κανονικών εξαμήνων στην πρώτη θέση κατατάσσεται το Οικονομικό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ακολουθούν άλλων δυο τμήματα του ΕΚΠΑ, τα Γαλλικής και Νομική.



Επανεγγραφή φοιτητών που απώλεσαν φοιτητική ιδιότητα

Με το άρθρο 33 του νόμου 4327 δόθηκε το δικαίωμα επανεγγραφής των φοιτητών που απώλεσαν τη φοιτητική τους ιδιότητα. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει πως το άρθρο 80 παρ. 9 περιπτώσεις α΄, β΄, γ΄ και ε΄ του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται αφότου ίσχυσε. Η φοιτητική ιδιότητα των υπαχθέντων στην καταργούµενη διάταξη θεωρείται ως µηδέποτε απολεσθείσα και όλες οι πράξεις που έχουν εκδοθεί µε βάση αυτή θεωρούνται ως µηδέποτε εκδοθείσες.

Καμιά συνέπεια για την οικονομία

Όπως αναφερόταν και στην έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, η εξακολούθηση της φοίτησης των φοιτητών που απώλεσαν την φοιτητική τους ιδιότητα κατά το νόμο 4009/2011 δεν επιβαρύνει οικονομικά το δημόσιο και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δεδομένου, ότι δεν προβλέπεται οποιαδήποτε παροχή του Δημοσίου προς τους φοιτητές αυτούς όπως συγγράμματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, εκπτώσεις στις μεταφορές, επιδόματα κλπ

Συνέπειες στην κοινωνία και τους πολίτες

Λαμβάνονται υπόψη οι συνεχιζόμενες δυσχερείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα μας και επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα στους εν λόγω φοιτητές να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ώστε να έχουν καλύτερες προϋποθέσεις επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Εφαρμογή της ρύθμισης

Βάσει της πιο πάνω ρύθμισης εκδόθηκαν αποφάσεις ανάκλησης πράξεων για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.