Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σε γενική πτώση οι βάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βατερλό στα Μαθηματικά με αποτυχία που αναμένεται να φτάσει στο 80%.

Ακόμη και κατά 1.000 μόρια αναμένεται να πέσουν σε ορισμένες σχολές φέτος οι βάσεις, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της βαθμολόγησης των γραπτών, η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Πιο σαφής εικόνα θα υπάρξει μετά την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου, οπότε -όπως όλα δείχνουν- θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα σχολεία. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η αποτυχία στα Μαθηματικά μπορεί να φτάσει το 80%, να ξεπεράσει δηλαδή τα επίπεδα του 2013, όταν το 78% των μαθητών είχε γράψει κάτω από τη βάση. Ο άλλος παράγοντας που αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στο ύψος το βάσεων είναι τα αυστηρότερα κριτήρια που θα ισχύσουν στις μετεγγραφές.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, φέτος ο αριθμός των μετεγγραφομένων δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 15% των εισακτέων σε μια σχολή. Η ρύθμιση αυτή δεν έχει λάβει την τελική της μορφή, αφού το πολυνομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια, όπου θα παραμείνει για περίπου μία εβδομάδα για δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να πάρει από εκεί τον δρόμο του για τη Βουλή.

Η διαδικασία αυτή, όμως, συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, η διορία κατάθεσης των οποίων λήγει στις 7 Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.