Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πέθαναν από αφυδάτωση μετανάστες στο Νίγηρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθησαν να διασχίσουν τη Σαχάρα και να ταξιδέψουν προς Ευρώπη.

Τριάντα τρεις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από αφυδάτωση, στη μεθόριο ανάμεσα στον Νίγηρα και την Αλγερία, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Σαχάρα στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Βάσει υπολογισμών διεθνών οργανώσεων, οι νεκροί στην περιοχή αυτή πλησιάζουν τους 50.

Πολλές χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν να διασχίσουν την έρημο για να φτάσουν στην ακτή της Λιβύης και από εκεί να ξεκινήσουν το επίσης επικίνδυνο ταξίδι τους δια θαλάσσης για την Ευρώπη.

Πέραν των 18 νεκρών που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, 6 ξένοι είχαν βρεθεί νεκροί κοντά στην οδική αρτηρία που συνδέει το Αγκαντέζ και την λιβυκή μεθόριο στις 12 Μαΐου και 9 στις 2 Ιουνίου, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι αγνοείται επίσης η τύχη 4 ανθρώπων.

«Η χρήση δρόμων που δεν είναι ασφαλείς και η άρνηση να ακολουθήσουν αυτοκινητοπομπές του στρατού αποτελεί πάντα αιτία των τραγωδιών αυτών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε δική του ανακοίνωση ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναφέρει ότι 30 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στην Σαχάρα κοντά στο Ντιρκού στον Νίγηρα την Δευτέρα, με τους οποίους ανήλθε σε 48 ο αριθμός των νεκρών που έχουν βρεθεί στην χώρα αυτή φέτος. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, άλλοι 18 μετανάστες είχαν βρεθεί νεκροί την Κυριακή κοντά στο Αρλίτ, σε δρόμο προς την Αλγερία.

Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν, είναι πιθανό, αν ληφθούν υπόψη οι πληροφορίες που προέρχονται από μετανάστες και άλλες πηγές, οι μετανάστες που έχουν χάσει την ζωή τους στην έρημο του Νίγηρα φέτος να είναι πολύ περισσότεροι από 48.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αύξηση των διακινητών στην περιοχή της ερήμου προς την Λιβύη. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των νεκρών που υπολογίζουμε είναι μικρότερος από τον πραγματικό λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή που είναι δύσκολο να ελεγχθεί», δήλωσε στο Ρόιτερς.

Οι αριθμοί της κυβέρνησης του Νίγηρα και του ΔΟΜ διαφέρουν, αλλά και οι δύο δίνουν μια εικόνα της τραγωδίας αυτής που εκτυλίσσεται στην έρημο Σαχάρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.