Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πρόστιμο 30.000 δολαρίων στον Γκέιτς για… κοπριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τοποθέτησε τον κάδο με τα περιττώματα κοντά σε τρεχούμενο νερό.

Καταπίστευμα που σχετίζεται με το δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 δολάρια για κοπριά αλόγων, σε μια εξώδικη συμφωνία που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από έναν ειδικό εισαγγελέα στο εύπορο χωριό Ουέλινγκτον στο νότιο τμήμα της Φλόριντα.

Ο συνιδρυτής της Microsoft όμως - ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes - θα τύχει την συνήθη έκπτωση 80% που παρέχει το χωριό, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τήρησης των κανόνων του χωριού Στήβεν Κότς.

Σύμφωνα με τον Κοτς, ο Γκέιτς αγόρασε ένα ακίνητο αξίας 9 εκατ. δολαρίων το 2013 μέσω του καταπιστεύματος Mallet Hill στην ιππική αυτή κοινότητα, η οποία στεγάζει τον Διεθνή Σύλλογο Πόλο. Τον Ιανουάριο του 2014, δόθηκε στους ιδιοκτήτες ανακοίνωση προς συμμόρφωση των κανονισμών γιατί είχε τοποθετηθεί ένας παλιός κάδος κοπριάς κοντά σε κανάλι με τρεχούμενο νερό και γιατί τοποθετήθηκε νέο χωρίς την άδεια αντικατάστασης του πρώτου.

Ο Κοτς είπε ότι το χειμώνα το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12.000 άλογα, και με τους 100.000 τόνους κοπριάς κάθε χρόνο η κοινότητα έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς για τη διαχείρηση της κοπριάς για να προστατευθεί το γειτονικό εθνικό πάρκο Everglades και άλλοι υδάτινοι δίοδοι.

Όταν εστάλη στη διεύθυνση που αναγραφόταν στο συμβόλαιο η ανακοίνωση προς συμμόρφωση και δεν υπήρξε απάντηση, προφανώς γιατί δεν έφτασε στα χέρια κανενός, άρχισαν να συσσωρεύονται από το καλοκαίρι του 2014 οι ποινές (250 δολάρια τη μέρα), μέχρι που έφτασαν κάποια στιγμή τα 147.000 δολάρια. Οι διαχειριστές του καταπιστεύματος απάντησαν στο τέλος του 2014, όταν ένας δημοσιογράφος συνέδεσε το ακίνητο με τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κοτς είπε πως η έγκριση τέτοιων εξωδικαστικών συμφωνιών από εισαγγελέα είναι συνήθισμένη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν φαινόταν πιθανό να εμφανιστεί ο ίδιος ο Γκέιτς στη δίκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.