Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Κλείνουν τα σχολεία στον Πύργο αν δε φύγουν τα σκουπίδια - «Λουκέτο» σε σχολεία της Αρχαίας Ολυμπίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Σάββατο η τελική απόφαση.

Το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα εξετάζει σοβαρά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος. Σε συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του στον Πύργο με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Ηλείας, του Συλλόγου Δασκάλων Πύργου και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ενημερώθηκε για το αίτημα τους, μίλησε για τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και τόνισε πως αν δεν υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα της αποκομιδής, τότε εξετάζεται το να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για λόγους υγείας.

Μένει να δουν οι εμπλεκόμενοι φορείς τις εξελίξεις έως το ερχόμενο Σάββατο για να αποφασιστεί τελικά αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία τη Δευτέρα 20 Απριλίου. Η δυνατότητα παρέμβασης του αντιπεριφερειάρχη έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια κατάσταση με τα σκουπίδια αφορά περισσότερο από έναν δήμο. Σε αντίθετη περίπτωση η αρμοδιότητα για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης αφορά το δήμο.

Στη σύσκεψη που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, όπως αναφέρει το ilialive.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι εκπρόσωποι γονέων και εκπαιδευτικών συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση και εξέτασαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποφασιστεί και υπό ποιες συνθήκες, το κλείσιμο των σχολείων για λόγους έκτακτης ανάγκης που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Στην Εισαγγελία οι γονείς

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Ηλείας για να ενημερώσουν ευρύτερα για τις εξελίξεις αλλά και τις προθέσεις τους, ζητώντας επίσης να υποστηριχθεί το αίτημα της διακοπής των μαθημάτων λόγω έκτακτης ανάγκης και απειλής της δημόσιας Υγείας. Η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων -Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Πύργου Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, με αφορμή την επίσκεψη στην Εισαγγελία είπε ότι «ήρθαμε με αρκετά έγγραφα να επιδώσουμε και να ζητήσουμε να επιληφθεί αρμοδίως του θέματος. Θα είμαστε σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη. Είμαστε δίπλα και θέλουμε να βοηθήσουμε το πρόβλημα. Το Σάββατο θα ληφθούν αποφάσεις και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θα σταματήσει εδώ. Ή θα σταματήσουν τα σκουπίδια ή δεν θα σταματήσουμε εμείς».

----------

«Λουκέτο» για τουλάχιστον 1 εβδομάδα μπαίνει σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πύργου και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας λόγω των σκουπιδιών ανακοίνωσε ο Αντ/ρχης κ. Γεωργιόπουλος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Πλατανιά και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση καθώς ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την υγεία των μαθητών από την μετάδοση ασθενειών και επιδημιών λόγω των συσσωρευμένων απορριμμάτων που υπάρχουν και έξω από σχολεία ώθησε ώστε τα σχολεία να μην ανοίξουν (τουλάχιστον) έως την Παρασκευή 24/4/2015.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι γονέων από σχολεία του Πύργου είχαν συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης με τον κ. Γεωργιόπουλο εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση και μεταφέροντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των παιδιών.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.