Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το δελφίνι που… κοκκινίζει!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γίνεται ροζ όταν θυμώνει ή στεναχωριέται- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Σε στιγμές συγκινησιακής φόρτισης, όταν θυμώνουν, λυπούνται ή ντρέπονται, οι άνθρωποι κοκκινίζουν στα μάγουλα ή και σε όλο το πρόσωπο. Με τον ίδιο τρόπο εκδηλώνει τα συναισθήματά του και ένα λευκό δελφίνι αλμπίνο, που ζει στο Taiji Whale Museum στη νότια Ιαπωνία.

Παρότι τα ρινοδέλφινα είναι συνήθως γκρι, το δελφίνι αυτό είναι εντελώς λευκό και έχει την τάση να γίνεται… ροζ όταν νιώθει θυμό, λύπη ή ντροπή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail αυτό οφείλεται στο λεπτό δέρμα του δελφινιού, που έχει ως αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να προκαλούν αλλαγή του χρώματος.

Το συγκεκριμένο δελφίνι πιστεύεται πως είναι μόλις το δεύτερο του είδους που εκτίθεται σε ενυδρείο μετά την αγορά του από ψαράδες πέρσι.

Το άτυχο θηλαστικό πιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού στο Taiji τον Ιανουάριο. Το χρώμα του το έσωσε από τη σφαγή αφού οι ψαράδες που το αιχμαλώτισαν έκριναν πως θα έπιανε περισσότερα λεφτά αν το πωλούσαν σε ενυδρείο παρά αν το πουλούσαν για το κρέας του.

Η παράδοση του ετήσιου κυνηγιού έγινε παγκοσμίως γνωστή και προκάλεσε φρίκη και ανατριχίλα μέσω του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove», του 2009.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του Taiji Whaling Museum, καταγγέλλοντας πως δεν επέτρεψε σε ειδικούς να ελέγξουν την ασφάλεια του σπάνιου δελφινιού.

Το Μουσείο υποστηρίζει πάντως πως η υγεία του δελφινιού είναι υπό διαρκή παρακολούθηση και πως διασφαλίζεται η σωματική και ψυχική του υγεία.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.