Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση με το πολυνομοσχέδιο του Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρυθμίζονται ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου φροντιστηρίων.

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και τα Ιδιωτικά Σχολεία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Επίσης καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι άμεσα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Ήδη η ΟΙΕΛΕ έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις διατάξεις που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση γράφοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ριζικές αλλαγές σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών. Μεγάλη η δικαίωση για τον κλάδο που εδώ και 5 χρόνια έδινε τον αγώνα για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας. Αποκαθίσταται σε μεγάλο βαθμό η ζημία που προκάλεσε στο χώρο η τυφλή, φιλεργοδοτική πολιτική των μνημονίων».

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι μπαίνει σε τάξη το εργασιακό χάος στη λειτουργία φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών. Σχολιάζοντας τις διατάξεις που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση τονίζεται ότι «αυτές είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο και αλλάζουν ριζικά το τοπίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης βάζοντας τέρμα στην μνημονιακή νομοθετική αθλιότητα. Επίσης καταργεί και την αξιολόγηση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.