Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Δεκάδες συλλήψεις για το λιντσάρισμα βιαστή στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πλήθος έγδυσε τον 35χρονο και τον διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης.

Συνολικά 42 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ινδία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για το λιντσάρισμα ενός άνδρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ανακοίνωσε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος. Την Κυριακή είχαν προσαχθεί 18 άνθρωποι για την ίδια υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες, κατηγορούνται για συμμετοχή στις ταραχές και την επίθεση στη φυλακή όπου κρατείτο ο 35χρονος Σαϊέντ Φαρίντ Χαν στην πόλη Ντιμαπούρ. Ο Χαν είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου για τον βιασμό μιας 19χρονης. Την Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στη φυλακή, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να τον βγάλουν από το κελί του και να τον πάρουν μαζί τους.

Το πλήθος έγδυσε τον 35χρονο και τον διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και κρέμασε το πτώμα του από τον πύργο ενός ρολογιού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Χαν καταγόταν από το Μπαγκλαντές, όμως στην πραγματικότητα ήταν Ινδός, από το κρατίδιο Άσαμ, και μιλούσε τη γλώσσα μπενγκάλι. Οι κάτοικοι του Νάγκαλαντ, κυρίως η φυλή των αυτοχθόνων Νάγκα, κατηγορούν συχνά τους μουσουλμάνους του Άσαμ και τους μετανάστες από το γειτονικό Μπαγκλαντές ότι εγκαθίστανται παράνομα στα εδάφη τους. Παλαιότερα μάλιστα είχαν εξαπολύσει εχθρικές εκστρατείες εναντίον των μεταναστών από το Μπαγκλαντές, υποστηρίζοντας ότι «σαγηνεύουν» τις κόρες τους με σκοπό να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι η κατάσταση στη Ντιμαπούρ «επανέρχεται αργά στα φυσιολογικά» και έχει ήδη αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο το τηλεφωνικό δίκτυο και το Ίντερνετ δεν θα λειτουργήσουν στην περιοχή για άλλες 48 ώρες.

Τι είχε συμβεί όμως ακριβώς την Πέμπτη;

Εις θάνατον καταδίκασε το εξαγριωμένο πλήθος στην πόλη Ντιμαπούρ της Ινδίας έναν κατηγορούμενο για βιασμό λιντσάροντας τον μέχρι να καταλήξει. Ομάδα κατοίκων της πόλης εισέβαλε στη φυλακή και έβγαλε με τη βία τον 35χρονο, κατηγορούμενο για το βιασμό φοιτήτριας, τον έγδυσε, τον λίντσαρε, τον λιθοβόλησε και τον χτύπησε μέχρι να πεθάνει.

Την ίδια ώρα οι περαστικοί, που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το «θέαμα», λιθοβολούσαν το θύμα και αποθέωναν τους «βασανιστές» του.

Δείτε το βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.