Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία - Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στη Φαρκαδόνα

Αντιμέτωποι με την οργή της φύσης ήρθαν για ακόμη μία φορά μέσα σε έναν μόλις μήνα κάτοικοι του δήμου Φαρκαδόνας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και η έλλειψη έργων υποδομής στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα ο Πηνειός να φουσκώσει και χιλιάδες στρέμματα να πλημμυρήσουν και πάλι. Αναμένεται σήμερα ή αύριο η καταγραφή των ζημιών.

Δείτε τις φωτογραφίες:





-------------

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού

Κλειστό παραμένει, από χθες το βράδυ, το τμήμα της Εγνατίας Οδού - παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο τους Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε στο ρεύμα προς Ξάνθη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε δυο σημεία, κοντά στις κοιλαδογέφυρες και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να γίνουν εργασίες απομάκρυνσης των βράχων και των φθαρτών υλικών.

Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό, οι εργασίες για την απομάκρυνση των βράχων και τη διάνοιξη του ρεύματος θα ολοκληρωθούν σήμερα, ως το μεσημέρι.

Η κυκλοφορία όλων των επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων γίνεται πλέον μέσα από την πόλη της Καβάλας.


-------------

Συναγερμός στον Έβρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται, από χθες το βράδυ, οι αρχές στον Έβρο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της στάθμης του νερού στο ποταμό. Η τελευταία μέτρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Πύθιο "ανέβασε" τη στάθμη από το 4,94 μ. που ήταν χθες το μεσημέρι στα 5,12 μ., με το όριο επιφυλακής να είναι τα 4,70 μ., σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι η βουλγαρική πλευρά έκανε γνωστό, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού, ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε: "Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού. Εμείς παρατηρούμε την όλη εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ώστε ν' αποτρέψουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο".

Ο κ. Πέτροβιτς επανέλαβε ότι η ανησυχία των αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα. "Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων", εξήγησε, "είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατη μέσα στον χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή".

-------------


Τεράστια καταστροφή στις Σέρρες

Σε απέραντη λίμνη από λασπόνερα έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις Σέρρες, με τους αγρότες να μετρούν τις "πληγές" τους και να μιλούν για ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, όλη η δυτική πλευρά του νομού έχει πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν να "πνίξουν" στο πέρασμά τους όλα τα χωράφια, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης.

"Η ζημιά είναι τεράστια" δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξουν οι "πόρτες" της Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται στο "κόκκινο".

"Αναμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού του Στρυμόνα και θα ανοίξουμε τις 'πόρτες' τις Κερκίνης" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

-------------

Προβλήματα στην Ξάνθη λόγω κακοκαιρίας


Φωτιά πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστική στην Ξάνθη από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Η αδιάκοπη βροχόπτωση, οι χιονοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μια σειρά από προβλήματα, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν στα ορεινά.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού επενέβησαν συνολικά σε 39 αντλήσεις υδάτων, 10 κοπές δέντρων, 1 τροχαίο ατύχημα και σε 2 περιπτώσεις διάσωσης ατόμων, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί λόγω του μεγάλου ύψους χιονιού, στα ορεινά του νομού.

Οι διασώσεις έγιναν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση διάσωσης, είχαν αποκλειστεί σε ορεινή περιοχή του χωριού Σάτρες, στην τοποθεσία Τσαλαπετεινός, 8 άτομα, τα οποία μετά και από την συνδρομή ειδικού ερπυστριοφόρου οχήματος της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν υγιείς σε ασφαλή χώρο.

Στη συνέχεια με το ίδιο ερπυστριοφόρο όχημα, απεγκλωβίστηκαν και 2 Αστυνομικοί Υπάλληλοι, από το συνοριακό φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο οποίο είχαν αποκλειστεί, λόγω μεγάλου ύψους χιονιού.

------------- 


Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα


Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία στη Φλώρινα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντίθετα, κανονικά ανοιχτοί είναι οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.