Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έξι ορειβάτες παγιδευμένοι στα χιόνια στο Μαυροβούνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν μπορούν να φθάσουν σε πηγή πόσιμου νερού και έχουν ξεμείνει από τρόφιμα.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι ορειβατών που παραμένουν παγιδευμένοι για τέταρτη συνεχή ημέρα στα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαυροβούνιο.

Οι ορειβάτες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και από τη Σερβία, δεν μπορούν να φθάσουν σε πηγή πόσιμου νερού, πίνουν νερό από λιωμένο χιόνι και τα τρόφιμα έχουν τελειώσει.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατη η προσέγγιση ελικοπτέρου στην περιοχή και σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας (RTRS), οι ορειβάτες περιμένουν σε καταφύγιο μέλη της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης του Μαυροβουνίου να φθάσουν με οχήματα χιονιού.

Οι Ντένις Ιβάνοβιτς, Νεντέλικα Στεβάνοβιτς και Λίλιανα Μαξίμοβιτς από την Μπιέλινα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και οι Γκόρντανα Γιάνκοβιτς, Ντράγκανα Γιοβάνοβιτς και Ντράγκανα Πάβλοβιτς από τη Σερβία παγιδεύθηκαν στο βουνό, σε χιονοθύελλα τέτοιας σφοδρότητας, που δεν έχουν ξαναζήσει οι κάτοικοι κοντινού χωριού Αντρέγιεβιτσα.
Οι ορειβάτες, με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, στο οποίο έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά δεν υπάρχει νερό.

«Το βασικό είναι ότι είμαστε σε ασφαλές μέρος. Οι συνθήκες δεν είναι καλές, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε ούτε σε ένα μέτρο απόσταση από το σπίτι. Το ύψος του χιονιού έφθασε τα τρία μέτρα" δήλωσε στο RTRS ο Ντένις Ιβάνοβιτς, από τον Ορειβατικό Σύλλογο «Μαγιέβιτσα».

Μία ομάδα της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης του Μαυροβουνίου θα επιχειρήσει να φθάσει στους εγκλωβισμένους ορειβάτες και να τους απομακρύνει από την περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.