Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χωρίς έγγραφη ενημέρωση τα σχολεία για την κατάργηση της Τράπεζας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατάργησή της θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.
«Καμία ενημέρωση δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία για το αν έχει λάβει χώρα η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Και αυτό είναι ένα ζήτημα, που δημιουργεί ανασφάλεια στους μαθητές. Ακόμα και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να απαντήσει!».

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Νικολόπουλος ρωτώντας παράλληλα τον υπουργό τα εξής:

Μήπως το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, πέρα των ως άνω ανακοινώσεων, οφείλει να επικυρώνει τις σχετικές με τις εν λόγω ανακοινώσεις αποφάσεις του και να ενημερώνει εγγράφως τις αρμόδιες αρχές;

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποστείλει επισήμως σχετικό έγγραφο στα σχολεία για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Η κατάργησή της θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που θα κατατεθεί σε 1 με 1,5 μήνα περίπου στη Βουλή.

Η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων είναι τυπικό θέμα, όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις τόσο του υπουργού όσο και του αναπληρωτή. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει δελτίο τύπο στα τέλη Ιανουαρίου αναφέροντας τα ακόλουθα:

Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α και Β ́ Λυκείου παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2015. Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.