Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έρχονται προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ανακοίνωσε ο Δημήτρης Στρατούλης για 13η σύνταξη και τη βιωσιμότητα των Ταμείων.

Προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα στο Μάιο του 2015, προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης από κοινού με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Στρατούλης, σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Ειδήσεων «Ην-Ων»: «Θα επανέλθουν οι 200 απολυμένοι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων ενώ θα γίνουν νέες προσλήψεις από τον Μάιο 2015. Παράλληλα δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Η πρώτη ήταν να γίνει την 1η Μαρτίου 2015 ύψους 8% και η δεύτερη την 1η Ιουλίου 2015 ύψους 7%. Δηλαδή οι δικαιούχοι θα έχαναν από την τσέπη τους 388 εκατ. ευρώ. Επίσης θα αποκατασταθεί με νομοθετική ρύθμιση η μείωση της σύνταξης με τεχνικό τρόπο. Ειδικότερα είχε αποφασισθεί να διασφαλίζεται η σύνταξη των 360 ευρώ από το κράτος. Έτσι όσοι είχαν σύνταξη πάνω από 360 ευρώ θα ήταν στην ευχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων η υπόλοιπη σύνταξη ανάλογα με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ασφαλίσεων προανήγγειλε και τα επόμενα μέτρα που σχεδιάζονται στο υπουργείο: «Επαναφέρουμε την νομοθεσία για θεώρηση βιβλιαρίων με τα 50 ένσημα αντί των 100 που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποποινικοποιούνται οι οφειλές των επιχειρηματιών στο ασφαλιστικό τους ταμείο ΟΑΕΕ και πρόκειται για δικές τους εισφορές. Δηλαδή καταργείται ο χουντικός νόμος 86/1967. Από την άλλη θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Από τις ρυθμίσεις αναμένεται να εισπραχθούν φέτος 1,46 δις. ευρώ ενώ θα δοθούν στους υπέργηρους και στους ομογενείς η σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ η οποία είχε διακοπεί από 1 Ιανουαρίου 2013».

Ακόμη προανήγγειλε την επαναφορά της 13ης σύνταξης, για συντάξεις μέχρι 700 ευρώ το μήνα.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα των Ταμείων, ο κ. Στρατούλης είπε πως «θα προχωρήσουμε στην δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου θα υπάρχουν έσοδα από δύο πηγές. Δηλαδή από τον φυσικό ορυκτό πλούτο (μεταλλευτικά δικαιώματα κ.α) και από την μεταφορά δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.