Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την κρίση στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πικρή αλήθεια σε ποσοστά...

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ελληνική ιστορία καταγράφει η Wall Street Journal. Με λίγες λέξεις και 12 αριθμούς η αμερικανική εφημερίδα αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση και πώς η κρίση πλήττει τους Έλληνες.

Τα στατιστικά έχουν ως εξής:

25%: Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% από τα μέσα του 2008.

25,8%: Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή του Οκτωβρίου.

3η θέση: Η θέση που κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης με τον περισσότερο πληθυσμό να βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.

23,1%: Το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας το 2013.

33,5% ή 77 δισεκατομμύρια ευρώ: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Ελλήνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έχουν καθυστερήσει την καταβολή μιας δόσης για τουλάχιστον 90 ημέρες.

70 δισεκατομμύρια ευρώ: Η αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια.

83,9%: Το ποσοστό της πτώσης του χρηματιστηρίου από το 2008 έως σήμερα.

1 στους 4: Τόσες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει από το 2008, με τη ΓΣΕΒΕΕ να κάνει λόγο για συνολικά 230.000 επιχειρήσεις.

9 φορές: Πόσο παραπάνω χρειάστηκε να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά το 2014 σε φόρους, σύμφωνα με όσα ορίζει ο προϋπολογισμός του κράτους.

7 φορές: Πόσο παραπάνω πλήρωσαν σε φόρους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε σύγκριση με το 2009.

23%: Ο φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 21,5% και της ΕΕ 20,5%.

100.000: Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν για το εξωτερικό, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.