Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για άδειες δόμησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Την κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής αιτήσεων και φακέλου για την έκδοση και αναθεώρηση αδειών δόμησης και αντικατάστασής τoυς από ένα αποτελεσματικό πληροφοριακό σύστημα, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας, της αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς και εν τέλει της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε σήμερα τη σχετική ΚΥΑ.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, από τις 24 Φεβρουαρίου 2015, πολίτες, μηχανικοί και υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τη διαδικασία υποβολής, έγκρισης και αρχειοθέτησης των αιτήσεων για την έκδοση αδειών δόμησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προωθούμενη ΚΥΑ, οι πράξεις ηλεκτρονικής έκδοσης των αδειών, είναι οι εξής:

  • Αίτηση έγκρισης δόμησης.
  • Αίτησης Άδειας Δόμησης.
  • Αναθεωρήσεις εγκρίσεων και αδειών δόμησης.


Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί συνεχή προτεραιότητά μας. Η μείωση της γραφειοκρατίας δεν συνδέεται με τις πολιτικές εξελίξεις και τους εκλογικούς κύκλους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.